HR EN

Grad Koprivnica

Nagrađene učenice OŠ Đuro Ester

Marta Kiš iz OŠ Đuro Ester državna je prvakinja 64. natjecanja mladih tehničara

Državno natjecanje mladih tehničara održano je od 2. do 4. svibnja 2022. godine u Primoštenu, a organizatori natjecanja bili su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Iz Osnovne škole Đuro Ester na natjecanje su pozvane učenice Marta Kiš – područje graditeljstvo, Nika Zemljak – modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina i Lara Blažeković – fotografija.

Marta Kiš osvojila je prvo mjesto iz područja graditeljstva. U njezinoj kategoriji natjecala su se 23 učenika. Zadatak je bio izraditi maketu moderne kuće. Rad koji je Marta izradila te pisana provjera i sama obrana rada ocjenjeni su najboljim. Učenica je kao nagradu osvojila desetodnevno ljetovanje u ljetnoj školi Centra tehničke kulture u Kraljevici.

Nika Zemljak osvojila je peto mjesto u kategoriji modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. U njezinoj kategoriji natjecala su se 24 učenika. Nika je u sklopu natjecanja  izrađivala stolnu policu, koju je dodatno i funkcionalno uredila.

Lara Blažeković natjecala se u kategoriji fotografija. Uzrast učenika bio je od petog do osmog razreda. U njezinoj kategoriji natjecalo se 25 učenika, a Lara je osvojila 16. mjesto. Njezin zadatak bio je izraditi fotografiju na zadanu temu, napraviti plakat i prezentirati ga.

Mentorica učenicima bila je Tijana Martić, mag. edu. politehnike i informatike.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice