HR EN

Grad Koprivnica

Mapiranje potreba osoba s teškoćama u sklopu projekta “Moć znanja-zalog budućnosti Latica UP.04.2.1.11.0291. ”

” U okviru EU projekta „Moć znanja-zalog budućnosti Latica“, kojeg provodi Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, s partnerima Gradom Koprivnicom, te Udrugom za terapijsko jahanje „Osmijeh“, jedna od aktivnosti projekta bila je mapirati specifične potrebe osoba s intelektualnim teškoćama na području grada Koprivnice i okolice.
Obuhvat istraživanja uključio je 100 osoba s intelektualnim teškoćama
Svrha  je bila prikupiti informacije koje će služiti kao temelj za stvaranje planova na lokalnoj razini u cilju pružanja kvalitetnijih socijalnih usluga i podrške osobama s intelektualnim poteškoćama.

Jedan od glavnih ciljeva ovog upitnika bio je i utvrditi što ispitanici  misle o stambenim zajednicama, odnosno organiziranom stanovanju  uz osiguranu podršku za osobe s intelektualnim teškoćama. Ispitivanje je potvrdilo da 85% svih ispitanika, bez obzira na životnu dob, smatra da bi na području Koprivnice trebala biti dostupna usluga organiziranog stanovanja uz potporu, odnosno stambene zajednice, ne samo za osobe s intelektualnim teškoćama starije životne dobi, nego i za one koji imaju povremenu potrebu za organiziranim stanovanjem u slučaju teže bolesti ili hospitalizacije roditelja ili skrbnika koji brinu o osobi s intelektualnom teškoćom.

Osim navedenog analiza upitnika pokazala je da je potrebno razvijati socijalne usluge poput cjelodnevnog i poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške, osobne asistencije, rane intervencije, te organiziranog provođenja slobodnog vremena.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice