HR EN

Grad Koprivnica

Zagorci Koprivnici 2022

Manifestacija „Zagorci Koprivnici 2022.“ ispunila dvoranu Domoljub

U organizaciji Udruge Zagoraca Podravine – Koprivnica, danas, 10. prosinca u koprivničkom Domoljubu je održana manifestacija „Zagorci Koprivnici 2022.“. Riječ je o manifestaciji koja se održava 5. godinu i okuplja Zagorce iz cijele Hrvatske te kroz prigodni program ispunjen pjesmom, plesom, glumom i recitacijom nastoji očuvati kulturu i tradiciju zagorskog kraja.

Program su svojim nastupima obogatili domaćini – članovi Udruge Zagoraca Podravine; zatim članovi Kulturno umjetničkog društva Cvetlinski zvon; članovi Amaterskog kulturno umjetničkog društva Žensko kazalište Gornje Jesenje; članovi Kulturno umjetničkog društva Voća te članovi Kulturno umjetničkog društva Josip Genc Bednja, dok su publiku posebno oduševili glazbenik Franjo Barić i vokalno-instrumentalni sastav Podvinčani.

Predsjednik Udruge Josip Hudinčec istaknuo je veliki značaj koji Udruga ima za Zagorce u Podravini te zahvalio svima koji aktivno sudjeluju u njenom radu i tako doprinose očuvanju tradicije.

Inače, Udruga Zagoraca Podravine – Koprivnica djeluje već deset godina te je u tom periodu ostvarila niz značajnih projekata, a zasigurno jedan od najvažnijih je postavljanje etno sobe u Društvenom domu u Herešinu. Prvi predsjednik Udruge bio je Mato Kuzminski, kojem je danas pripala čast voditi svečanost.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je također zahvalila svima na radu i trudu, dok je ispred Koprivnička-križevačke županije pristan bio član Županijske skupštine Ernest Forjan.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice