Manifestacija „Barbara – prikaz mogućnosti i dostignuća“


Objavljeno: 19.10.2017 — Pregledano: 653 puta

U utorak, 10. listopada 2017. Udruga Osmijeh-terapijsko jahanje,  zajedno s Ergelom Galop i Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ bila je po prvi put domaćin manifestacije „Barbara – prikaz mogućnosti i dostignuća“.

Ovu manifestaciju organizira Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom u suradnji sa svojim članicama, a provodi se u svrhu praćenja razvoja i unaprjeđenja dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Pokrovitelj ove manifestacije je Hrvatski paraolimpijski odbor.

Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Barbara Fuček-Leško, po kojoj je ovo natjecanje i dobilo ime jer je upravo gđa. Barbara nebrojeno puta dokazala da su osobe s invaliditetom vrhunski sportaši i osobno je zaslužba za razvoj sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

Predsjednica Udruge Osmijeh Valentina Kavur tom je prilikom uručila zahvalnice svima koji podržavaju projekt „Terapijskim jahanjem do osmijeha djece“ i rad Udruge Osmijeh. Zahvalnicu je dobio i Grad Koprivnica. Grad sufinancira projekt Terapijskim jahanjem do osmijeha djece koji se provodi za članove Udruge Latice.

Na natjecanju je sudjelovao 21 natjecatelj: 1 jahačica iz Udruge KRILA terapijsko jahanje i 20 jahača i jahačica iz Udruge Osmijeh. Svim natjecateljima uručene su rozete i prigodni poklon paketi koje je pripremila Udruga volontera Podravke – PULS.

Ovom manifestacijom ujedno je obilježen uspješan program  provođenja terapija u Osmijehu u 2017. godini.

 

Fotografije: Petra Gašparić iz udruge Osmijeh