HR EN

Grad Koprivnica

Kroz projekt Ruka podrške zaposlene 32 žene koje su brinule o 203 starije osobe

U prostoru Inkubatora kreativnih industrija održana je završna konferencija projekta „Ruka podrške“. Riječ je o projektu čiji je nositelj Klub za starije osobe „Mariška“, a odobren je u sklopu Poziva „Zaželi – Programa zapošljavanja žena“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj projekta bio je unaprijediti mogućnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području grada Koprivnice i prigradskih naselja u svrhu podrške i potpore starijim osobama. Zahvaljujući projektu zaposlene su 32 žene za pružanje potpore starijim i nemoćnim osobama, osobama u nepovoljnom položaju, osobama koje su ovisne o tuđoj pomoći te kojima pravo na pomoć u kući nije priznato po drugoj osnovi. U projekt su bile uključene 203 takve osobe.

Zaposlene žene kroz projekt su dobile priliku steći obrazovanje, naime organizirano im je osposobljavanje za poslove njegovateljice te su polaznice stekle uvjerenje koje će im zasigurno i dalje pomoći u zapošljavanju.

Zahvaljujući projektu krenuli smo u nove smjerove, a sve u cilju poboljšanja skrbi za starije osobe na području grada. Izrazito mi je drago da smo na području grada uspjeli napraviti ovako veliki posao, doći do starijih osoba kojima je pomoć potrebna – rekla je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba „Mariška“ te istaknula kako se nada da je ovaj projekt samo početak novog sveobuhvatnog sustava skrbi za starije osobe.

Ispred grada Koprivnice završnoj konferenciji je prisustvovala Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Naziv projekta „Ruka podrške“ doista je simboličan i može se podijeliti na dvije strane, jer ruka podrške išla je na stranu zapošljavanja teže zapošljivih žena ali i na stranu korisnika kojima je ta pomoć bila potrebna – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika te istaknula kako se nada da će projekt biti nastavljen.

 

Pozitivna iskustva projekta istaknula je i Vesna Kuterovac, predstojnica Područnog ureda Križevci, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kod naše ciljne skupine povećalo se obrazovanje te je vidljiv broj smanjenja nezaposlenosti. Važno je za istaknuti kako je na području županije zaposleno 160 žena preko programa „Zaželi“ koje su skrbile o 700 korisnika – istaknula je Vesna Kuterovac, predstojnica Područnog ureda Križevci.

Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci, a isti završava 30. studenoga ove godine. Partneri na projektu su Grad Koprivnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Ukupna vrijednost projekta je 4.978.646,23 kune.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice