Koprivnicu posjetile predstavnice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u RH


Objavljeno: 30.11.2018 — Pregledano: 85 puta

U srijedu 28. studenog 2018. godine Koprivnički poduzetnik i Grad Koprivnica ugostili su predstavnike Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Predstavnike su ugostile Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika i Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika. Gošće posjeta bile su Laura Gavinski Djuragic, druga tajnica, konzulica pri Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj i Audrey Russo, predsjednica i direktorica Pittsburgh Technology Councila.

Gospođa Russo kao pokretačica građanskih inicijativa, spisateljica i članica poslovnih anđela govorila je o brzom i velikom kolapsu Pittsburgha te njegovom ponovnom rastu i razvoju, ne samo kao gradu poželjnom za život, već i kao gradu koji drugima služi kao primjer moderne transformacije.

Vlasnici poduzeća koja djeluju unutar Poduzetničkog inkubatora (Marisha studio, Codebox, eMerkato) dobili su priliku predstaviti svoje poslovanje predstavnicima Ambasade i gospođi Russo, nakon čega je ona popričala sa svima njima o budućim planovima i razvoju poslovanja.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika prezentirala je buduće planove kao i načine na koje Grad Koprivnica podupire poduzetništvo.

Osim posjeta Koprivničkom poduzetniku predstavnice Veleposlanstva posjetile su Sveučilište Sjever gdje su im prezentirani programi za razmjenu studenata i dodatno usavršavanje.