Koprivnicu posjetila grupa međunarodnih menadžera za tržište rada


Objavljeno: 13.04.2019 — Pregledano: 235 puta

U subotu, 13. travnja 2019. u posjetu Koprivnici boravila je grupa međunarodnih menadžera koja se bavi problematikom radne snage na međunarodnoj razini i koja nekoliko dana boravi u Hrvatskoj. Tom prigodom ugostio ih je gradonačelnik sa suradnicima i članovi Uprave Komunalca sa suradnicima kako bi se upoznali s navedenom temom. Od gostiju se moglo čuti kako je nedostatak radne snage problem širih razmjera i zahvaća sve zemlje bez obzira na njihovu razvijenost, a kao jedno od rješenja mogućnost je dovođenja stranih radnika.

Gradonačelnik je istaknuo kako je u Koprivnici tržište radne snage stabilno i zadovoljavajuće, no da uvijek može biti napretka u tom području. Kao bitan faktor u tome istaknuo je, kako je Koprivnica jedan od nekoliko gradova u Hrvatskoj koji nemaju prirez za građane te time radnicima ostaje nešto više od osobnog prihoda nego u drugim dijelovima zemlje. Stabilno gospodarstvo i dobra nacionalna porezna politika ključni su, ali ne i dovoljan razlog za ostanak mnogih mladih obitelji u Hrvatskoj.

Ispred mnogobrojnih gostiju obratio se Guillaume Sarkozy, predsjednik Uprave Astra International koja ima sjedište u američkom Delawareu, zatim glavna direktorica Leah Zveglich i Denis Delogu, direktor u hrvatskom predstavništvu koje se bavi dovođenjem stranih radnika i njihovom integracijom u okruženje i zajednicu.