Objavljeno: 23.05.2016.
Koprivnički mušketiri i haramije, vješti obrtnici koji od zaborava čuvaju stare zanate i spravljaju jela i rakiju od kopriva, kraljevski kuhar i njegovi pomoćnici, dvorske dame i slikari, kmetovi i zabavljači obogatili su i ovogodišnji 16. po redu Markov sajam na Jelačić placu u Zagrebu. Središnjem trgu glavnog hrvatskog grada dali su posebnu živost koju su posebice primjećivali brojni strani turisti, ali i mediji. Fotaparati i kamere marljivo su bilježili snažne pokrete kovača i vješte poteze lončara, maštovitost tkalje i spretnost brusača, te posebno osmišljenu kraljevsku gozbu koju su priredili Podravkin kraljevski kuhar Zlatko Sedlanić i njegovi pomoćnici.
-Srednjevjekovni recepti i kvalitetni Podravkini proizvodi poput Vegete mediteran,pekmeza od šljiva, džema od brusnice, brašna, ječmene,prosene i heljdine kaše, te raznih začina, uz maštovitost promotora kulinarstva osnova su za pripremu raznovrsnih jela kojih se ne bi postidjeli ni pravi kraljevski dvori. I ovaj put smo potvrdili da Podravka odlično spaja tradiciju i suvremene trendove i da možemo dati ideje za kuhanje i najprobirljivijim gurmanima- istakao je Zlatko Sedlanić.
Tradicionalni Markov sajam proglasili su otvorenim zamjenica gradonačelnika Zagreba Vesna Kusin i zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić istakavši zadovoljstvo višegodišnjom uspješnom suradnjom Turističke zajednice grada Koprivnice i Kraljeva ulice u ovom zajedničkom projektu.
– Na Markovom sajmu predstavljamo samo mali dio raznovrsnih sadržaja koprivničkog Renesansnog festivala i ovo je zapravo pozivnica stanovnicima Zagreba i okolice da nam se posljednjeg vikenda u kolovozu pridruže na Gradskim bedemima na povijesno-turističkom spektaklu koji se s pravom ubraja u top događanja u Hrvatskoj- naglasio je Mišel Jakšić.
Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica
grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555
IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641
Prijavite se na newsletter Grada Koprivnice. Dovoljna je samo vaša email adresa, a odjaviti se možete u bilo kojem trenutku.