HR EN

Grad Koprivnica

Koprivnički film proglašen najboljim međunarodnim kratkometražnim filmom u New Yorku

Kratkometražni igrani film, komedija u koprivničkoj produkciji “U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” proglašen najboljim međunarodnim kratkometražnim filmom u New Yorku, na 7. izdanju Chain NYC film festivala, održanim od 9.-18. kolovoza na Manhattanu nekoliko blokova od centralnog Times Squarea.

Festival prikazuje najbolja recentna ostvarenja u nezavisnom filmu, s naglaskom na osobne priče i originalne ideje, te bilježi veliki uspjeh kod publike iz godine u godinu, a jedan od ciljeva festivala je upravo stvoriti dijalog između filmaša i njihove publike.

“U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” je priča o svećeniku Petru, predanom svome pozivu u selu kršćanskih fanatika. Jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Međutim, tome se protive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika. On će pak učiniti sve za taj jednostavan užitak.

Glavnu ulogu tumači briljantan Goran Navojec, uz Helenu Minić Matanić, Igora Gala, Vedrana Živolića, a pojavljuju se i Prlja i Mrle iz riječke grupe Let 3.

Film je režirala i producirala Karla Lulić, a koproducenti su Ivan Maloča i Gary Delépine.

Film je nastao u produkciji Dobrog filma iz Koprivnice, u koprodukciji Interfilma (Hrvatska) i Whistle productions (Francuska). Prodajni zastupnik je Mailuki films iz Španjolske.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy