HR EN

Grad Koprivnica

Koprivničke vode predstavile moderan laboratorij za pitku i otpadno vodu

Završeni su radovi na dogradnji pogonske zgrade Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu za potrebe centralnog laboratorija koji je u potpunosti namješten i opremljen najsuvremenijom opremom za laboratorijsku analizu kvalitete pitke i otpadne vode.

Povodom toga na današnjoj su konferenciji za medije sudjelovali direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras, gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenik župana Ratimir Ljubić i uime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, državni tajnik Mario Šiljeg.

Radovi na rekonstrukciji objekta UPOV Koprivnica iznosili su otprilike dva milijuna kuna, a izvođač je bila tvrtka Komfort. Za nabavu instrumenta i uređaja u vrijednosti 1.200.000,00 kuna, bila je zadužena tvrtka Kemolab. Za isporuku namještaja bila je zadužena tvrtka GIMlab d.o.o. vrijednog 304.800,00 kuna.

Ovaj projekt je tek dio veće priče koja se provodi na području Grada Koprivnice, a radi se o Aglomeraciji o kojoj je govorio direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

„Projekt se provodi na području Koprivničko-križevačke županije, odnosno na području Grada Koprivnice te općina Peteranec, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Rasinja, Drnje i Hlebine“, podsjetio je Petras. Kazao je da je do sada izgrađeno 44 kilometara kanalizacijske mreže od zadanih 75.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo je da projektom Aglomeracije nestaju svi problemi vezani uz opskrbu stanovništva pitkom vodom.

„Možda bi pred pet godina rasprava o dostupnosti i kvaliteti pitke vode djelovala apstraktno, ali kad vidimo što se događa u ratnoj zoni i kako se to dalje prelijeva u krugovima na ostale dijelove svijeta, možemo biti sretni i zadovoljni što Koprivnica i okolica neće imati problema s pitkom vodom“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Uime Grada Koprivnice konferenciji za medije su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te pročelnici Zdravko Punčikar i Tomislav Golubić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice