HR EN

Grad Koprivnica

Aglomeracija Koprivnica - UPOV Herešin

Koprivničke vode dobivaju jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj

U sklopu projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica dograđena je pogonska zgrada Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu za potrebe centralnog laboratorija Koprivničkih voda. Vrijednost radova je 2,75 milijuna kuna, a radove je u ugovorenom roku izvela tvrtka Komfort. Zgrada je u potpunosti dovršena i zakazan je tehnički pregled za izdavanje uporabne dozvole.

Dana 11. svibnja investiciju su obišli Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda i Zdravko Punčikar, pročelnik.

Radovima je dograđeno 54 metara četvornih novog prostora u prizemlju zgrade i 168 metara četvornih novog prostora na katu zgrade. Funkcionalni raspored prostorija projektiran je na način da u prizemlju ostaje prostorija s opremom za upravljanje UPOV-om, prostor za radnike UPOV-a, kotlovnica, spremište za kemikalije te prijemni dio laboratorija otpadne vode, dok će na katu biti prostor laboratorija s instrumentalnom analitikom, prostorija za mikrobiologiju i prostorija za kemijsku analitiku, sanitarni čvor i uredi za stručno osoblje laboratorija – kazao je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Prema drugom ugovoru o opremanju Centralnog laboratorija namještajem i najmodernijom laboratorijskom opremom za analizu pitke i otpadne vode kroz 60 dana zgrada će biti namještena i opremljena. Ugovorena vrijednost namještaja i opreme je 2 milijuna kuna.

Ovom investicijom ukupne vrijednosti 4,75 milijuna kuna Koprivničke vode dobivaju površinom i laboratorijskom opremom jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj kada govorimo o javnim isporučiteljima vodnih usluga. U laboratoriju će se kontrolirati kvaliteta pitke vode iz izvorišta pitke vode Ivanščak i Lipovec, kontrolirati će se kvaliteta vode u vodoopskrbnoj mreži i raditi će se analiza ulazne i pročišćene otpadne vode s područja aglomeracije Koprivnica i aglomeracije Gola – objasnio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice