HR EN

Grad Koprivnica

Koprivničke osnovne škole prve u Hrvatskoj dobile RoboMaster S1 donacijom Podravske banke

Podravska banke i ove je godine donirala opremu u vrijednosti 40.000,00 kn koprivničkim osnovnim školama, Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ i Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“. Škole su u ponedjeljak 23. prosinca obišli član Uprave Podravske banke, g. Daniel Unger i prokuristica Sanda Fuček Šanjić te u ime Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica Melita Samoborec i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Donacijom trima osnovnim školama pribavljen je edukacijski robot RoboMaster S1 čime su koprivničke osnovne škole postale prve u Hrvatskoj koje ove svjetski poznate robote koriste u nastavi robotike. Radi se o edukacijskom robotu koji je opremljen nizom senzora, kamerom, laserom pa čak i umjetnom inteligencijom, a modularni oblik kućišta i mogućnosti programiranja daju mu mnogobrojne prednosti i kreativne načine učenja fizike i matematike, odnosno cijelog STEM područja. Budući da koprivničke škole provode programe robotike, ovakav  svjetski poznati proizvod svakako će doprinijeti daljnjoj popularizaciji robotike, a time i STEM područja u osnovnim školama. Donacijom ovih robota svakoj školi, ostvareni su preduvjeti da škole organiziraju i međusobne turnire i s ovim robotima te tako obogate dosadašnja natjecanja iz robotike.

Ovom donacijom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ kupljene su tri didaktičke ploče za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. Riječ je o senzoričkim pločama za zvučnu, vizualnu i dodirnu rehabilitaciju koje će uvelike pridonijeti kvaliteti programa koje COOR „Podravsko sunce“ svakodnevno provodi u svojim prostorima.

Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“ pribavljena je scenska rasvjeta i dekori kojima će se još više upotpuniti kvaliteta glazbene i plesne produkcije koju ova škola provodi u svojim programima. Budući da je nedavno obnovljen pod u koprivničkoj Sinagogi – Kulturnom centru prim. dr. Krešimir Švarc, Umjetnička škola će taj prostor koristiti kao koncertnu dvoranu za svoje produkcije, odnosno za provođenje nastave. Kako bi za probe, nastupe i produkcije imali sve uvjete, uz novopostavljeni pod i pozornicu, nedostajala je scenska oprema koja će ovom donacijom dodatno obogatili scenu i uvelike doprinijeti glazbenom i kreativnom stvaralaštvu umjetničke škole.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice