HR EN

Grad Koprivnica

Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Koprivničancima i ove godine besplatna članarina u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”

Grad Koprivnica će i u 2021. godini financirati članarinu u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Članarina će se subvencionirati u iznosu od sto posto za sve kategorije korisnika, odnosno građane s prebivalištem na području grada Koprivnice, a sve prema cjeniku.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u 2020. bila je vrlo aktivna unatoč pandemiji. Brzo i efikasno odgovorila je na promjene u okruženju koje su se događale izuzetno brzo te načinom rada i poslovanja uspješno reagirala na mjere i preporuke koje je donosio Stožer. Usluge su prilagođene i pružane online putem da zadovolje potrebe korisnika. Stručno-znanstveni odjel ostao je vrlo važno i dinamično mjesto za učenje i istraživanje. Provedena je i opsežna revizija zbirke stručnih, znanstvenih i zavičajnih časopisa i novina s 350 naslova. Knjižničari su također uredili spremište u Knjižnici i Kampusu s 8500 knjiga. Proveden je, drugu godinu zaredom, kreativni natječaj za najbolju kratku priču čija se radnja zbiva u Koprivnici, ovoga puta na temu ljubavi u vrijeme korone. U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljena je knjiga Dijane Sabolović-Krajina „Narodne knjižnice u tranziciji – sociološki aspekti“ sa studijom slučaja koprivničke Knjižnice.

Važno je istaknuti da je Knjižnica u 2020. godini dobila međunarodnu nagradu Američkog knjižničarskog društva za inovativne knjižnične programe za program „Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe“.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice