Koprivnica – regionalno umrežavanje i razmjena iskustva u suupravljanju u kulturi


Objavljeno: 13.03.2019 — Pregledano: 59 puta

 

Što? Koprivnica – regionalno umrežavanje i razmjena iskustva u suupravljanju u kulturi

Kada? Ponedjeljak, 18. ožujka 2019. u 17 sati

Gdje? Prostor FUNK / Kampus, Trg dr. Žarka Dolinara 1 u Koprivnici.

 

 

 

 

UVOD

  • Predstavljanje Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK te kratka predstavljanja svih prisutnih udruga
  • Predstavljanje Platforme za Društveni Centar Čakovec i projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier

 

RAZGOVOR

  • SUDIONIČKO UPRAVLJANJE – suradnja udruga u kulturi, civilno-javna partnerstva, zajedničko upravljanje prostorima
  • GENERIRANJE ZAJEDNIČKIH INTERESA U SUDIONIČKOM UPRAVLJANJU U KULTURI – kulturne strategije, razvoj kulturnih programa, razvoj publike i odnosi s javnošću
  • OSTALI PRIJEDLOZI, PITANJA I  PROBLEMI

 

Sve zainteresirane za kulturu i razvoj novih kulturnih praksi grada Čakovca, Međimurske županije, grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije pozivamo na Regionalno umrežavanje i razmjenu iskustva u suupravljanju u kulturi koje će se održavati u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. s početkom u 17 sati u Prostoru FUNK / Kampus, Trg dr. Žarka Dolinara 1 u Koprivnici.

Glavi cilj ovog okupljanja je postizanje dobrih praksi na temelju razmjene međusobnih iskustava u kulturi u regiji. Prostor FUNK će ovom prilikom kroz umrežavanje i razmjenu iskustava biti mjesto okupljanja predstavnika Platforme za Društveni centar Čakovec, AK galerije, Udruge Kopriva, Udruge maMUZE, Udruge RockLive, Udruge Pod galgama, Maje Ferlindeš , predstavnice Grada Koprivnice, te Aleksandre Ličanin, predstavnice Međimurske županije.

Nakon uspješnog i zanimljivog umrežavanja udruga, gradskih i županijskih predstavnika u Varaždinu, o zanimljivim temama kao što su sudioničko upravljanje u kulturi, civilno-javna partnerstva, razvoj kulturnih programa, kreiranje kulturnih strategija, generiranje zajedničkih interesa te potencijalnim budućim suradnjama razgovarat će se u Prostoru FUNK u Koprivnici.

Ovaj je događaj drugi od više najavljenih regionalnih, nacionalnih, internacionalnih umrežavanja i javnih razgovora Platforme za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier, a domaćin organizator istog je Forum udruga nezavisne kulture FUNK koji također radi na projektu u okviru poziva Kultura u centru.

Nadamo se kako ćete doći u što većem broju i prepoznati ovakve inicijative kao nešto važno za razvoj lokalne zajednice.

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.

Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenoj mreži projekta.

 

Kontakti:

Denis Košćak, Forum udruga nezavisne kulture FUNK
tel: 095 123 2233
mail: koscak.denis@gmail.com

Valentina Nedeljko, Platforma za Društveni centar Čakovec
tel: 095 517 4870
mail: valentina@drustvenicentar.hr