HR EN

Grad Koprivnica

Koprivnica od 12. do 22. kolovoza domaćin Europskog prvenstva u rukometu za kadete

U prostorima Gradske uprave danas je potpisan Ugovor o zajedničkoj organizaciji Europskog prvenstva u rukometu za kadete – M19 EHF EURO 2021.

Potpis na Ugovor stavili su u ime Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak, glavni tajnik, Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren, župan i Grada Koprivnice, Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija bit će jedan od domaćina Europskog rukometnog prvenstva za kadete u kategoriji do 19 godina, koje će se od 12. do 22. kolovoza odigravati u Koprivnici i Varaždinu.

Grad Koprivnica i Županija uspješno su organizirali Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice 2014. godine, Europsko kadetsko muško prvenstvo 2016. i 2018. godine.

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo opet jedan od domaćina i suorganizatora jednog velikog sportskog događaja. Vjerujem da ćemo opet pokazati da smo sjajni domaćini, ali da ćemo pokazati i zašto je Koprivnica grad sporta i grad rukometa. Odličnu suradnju imamo sa našim Hrvatskim rukometnim savezom te je vrijeme da se svi zajedno malo veselimo i navijamo za naše rukometaše“, rekao je nakon potpisivanja Ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

Jedan od partnera u organizaciji ovog velikog sportskog događaja je i Koprivničko-križevačka županija.

„Sa zadovoljstvom ističem da smo ponovno partneri u organizaciji Europskog kadetskog prvenstva s Gradom Koprivnicom, Županijskom sportskom zajednicom i HRS-om. To je već jedna provjerena i dobitna kombinacija u organizaciji ovako važnih sportskih manifestacija. Potpisom ovog današnjeg Ugovora regulirali smo određene obveze koje imamo te sam uvjeren da ćemo ih uspješno izvršiti“, kazao je župan Darko Koren.

 

S Gradom Koprivnicom i Koprivničko-križevačkom županijom Hrvatski rukometni savez već godinama odlično surađuje, a potvrda još jednog domaćinstva samo dokazuje ovu tezu.

„Moram naglasiti da smo ponovo u gradu rukometa. Zahvaljujem se Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću kao i Koprivničko-križevačkoj županiji i županu Darku Korenu, sportskim zajednicama i svima koji su prepoznali ovaj važan događaj. Posebno me veseli što će naša reprezentacija biti u grupi koja se igra u Koprivnici te se nadam da će epidemiološke prilike dozvoliti prisustvo gledatelja, a koji će biti dodatni motiv našim igračima da naprave što bolji rezultat“, istakao je glavni tajnik HRS-a Damir Poljak.

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija svoje grupne utakmice igrat će u Koprivnici sve do eventualnog plasmana u poluzavršnicu i završnicu koja će se održati u Varaždinu.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice