HR EN

Grad Koprivnica

Koprivnica obilježila prvih deset godina članstva Hrvatske u EU

U povodu obilježavanja 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji, na središnjem Zrinskom trgu ispred gradske tržnice, građanima su predstavljeni neki od projekata financiranih sredstvima Europske unije te su podijeljeni prigodni promotivni materijali.

Članstvo u Europskoj uniji Koprivnici je donijelo brojne mogućnosti i vrijedne projekte sufinancirane iz EU fondova. U proteklih 10 godina, provedeno je čak 43 projekata ukupne vrijednosti veće od 12 milijuna eura te su obuhvatili područje obrazovanja, održivi urbani razvoj, promet, energetsku učinkovitost, turizam i gospodarstvo. Brojni projekti imali su za cilj poboljšanje kvalitete života stanovnika našega grada, a najveći trag ostavili su infrastrukturni projekti poput izgradnje zgrade inkubatora kreativnih industrija, dječjeg vrtića u Starigradu, reciklažnog dvorišta u Herešinu, izgradnje spojne ceste Starigrad – Reka te energetske obnove dviju koprivničkih osnovnih škola, OŠ Braća Radić i OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

U ovom trenutku, Grad Koprivnica provodi sedam projekata sufinanciranih iz EU fondova, čija je ukupna vrijednost preko 7 milijuna eura. Zahvaljujući njima, između ostalog, izgradit će se dva dječja vrtića s 332 nova mjesta za djecu jasličkog i vrtićkog uzrasta.

Prvih 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji obilježilo je i pristupanje Koprivnice ITU mehanizmu, financijskom mehanizmu posebno osmišljenom za gradove koji pomoću njega provode integrirana ulaganja unaprijed definirana kao investicije od strateškog značaja za cijelo urbano područje. Koprivnici i deset okolnih općina koje zajedno čine Urbano područje Koprivnica, dodijeljeno je 18 milijuna eura. Projekti koji će se realizirati u narednom razdoblju zahvaljujući tome pridonijet će povećanju životnog standarda i gospodarskog napretka.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice