HR EN

Grad Koprivnica

“Koprivnica je glavni grad rukometa”, rekao je gradonačelnik Jakšić na prijemu dviju ekipa Rukometnog kluba Podravka Vegeta

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, u srijedu, 22. svibnja, održali su prijem za dvije ekipe rukometašica Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Za mlađe kadetkinje godište 2004./2005. koje su obranile naslov državnih prvakinja na završnici prvenstva u Poreču. Uz to, imale su i pet igračica u najboljoj sedmorki turnira : Lana Strugar – najbolje desno krilo, Nika Dedi – najbolji srednji vanjski, Ema Stručić – najbolji obrambeni igrač, Nika Galinec – najbolja vratarka te Tena Megerle – najbolja igračica turnira.

„Nema tih riječi kojima mogu opisati sreću i ponos što sam trenerica ovako mladim i talentiranim curama. Teško je osvojiti naslov prvakinja, a još teže ga je obraniti. Moje cure su to uspjele isključivo svojim radom, zalaganjem i uzornim ponašanjem na i van terena“, rekla je trenerica Đurđica Zečević, koja je ujedno proglašena i najboljom trenericom završnice državnog prvenstva.

Za seniorsku ekipu koja je ove sezone osvojila Prvenstvo Hrvatske te Hrvatski kup. Nakon male stanke, dvostruka kruna ponovno je u Koprivnici. Izuzetno ponosan na svoje igračice bio je trener Zlatko Saračević.  „Šta reći. Nismo ni svjesni koliko smo u stvari puno napravili tijekom protekle sezone. Dva gola u Ligi prvakinja, jedan gol u EHF Kupu, dijelila su nas od prolaska dalje u natjecanju i ostvarivanja nestvarnog rezultata. Ali dobro, doći će on ubrzo, ne brinem. Želio bih zahvaliti svima koji su vjerovali u nas te se vratili u dvoranu, mojim curama, cijelom stručnom stožeru, glavnom sponzoru Podravki i naravno Gradu Koprivnici na svoj podršci koju nam pruža. Malo ćemo se odmoriti, a nakon toga čekaju nas novi izazovi“, rekao je trener Zlatko Saračević prilikom obraćanja okupljenima.

 Gradonačelnik Mišel Jakšić nije krio veliko zadovoljstvo obranom naslova državnih prvakinja kod mlađih kadetkinja. „ Nakon ovakvog ostvarenog rezultata kod naših mladih rukometašica, mogu jedino reći da sam bio u pravu kada sam prošle godine na ovom istom mjestu rekao da ne moramo brinuti za budućnost rukometa u našem gradu. I to se ostvarilo. Ponovile ste isti, još veći uspjeh i samo vam je nebo granica. Svi zajedno moramo biti sretni i zahvalni što imamo najbolju trenericu u Hrvatskoj Đurđicu Zečević“.

Osvrnuo se i na seniorsku ekipu koja je vratila dvostruku krunu u Koprivnicu.

Pokazale ste po ne znam koji puta, da je Koprivnica glavni grad rukometa i zbog toga vam veliko hvala. Naš grad je živio rukomet tijekom cijele sezone zahvaljujući vašoj dobroj igri i požrtvovnosti. Čujem da neke igračice odlaze u nove klubove te im se stoga zahvaljujem što su nastupale za našu Podravku, da će ponijeti sa sobom lijepe uspomene i da će nam se možda jednog dana i vratiti. Vama koje ostajete, mogu reći da se veselim vašim novim vrhunskim utakmicama nakon što se dobro odmorite. Hvala vam još jednom“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na prijemu rukometašicama u ime Grada Koprivnice obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal uz kojeg je bila i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. Riječi zahvale gradonačelniku i rukometašicama u ime Rukometnog kluba Podravka Vegeta uputila je direktorica kluba Božica Palčić. Prijemu su bili prisutni i trener mladih rukometašica Antonio Pranjić, sportska direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović, tajnica kluba Ljerka Vresk, pomoćni trener Nenad Smiljanec, trenerica vratarki Barbara Stančin i kondicijski trener Bojan Golub

 

 

 

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy