HR EN

Grad Koprivnica

Koncert – Pavle Jovanović Quartet, 26. travnja 2022.

PAVLE JOVANOVIĆ QUARTET

Gitarist i kompozitor Pavle Jovanović započeo je svoj put u jazzu nakon studija jazz gitare u Klagenfurtu u klasi profesora Agostina Di Giorgia, vrhunskog pedagoga na području jazz improvizacije, funnkcionalne harmonije i bebop izričaja. Nakon završetka studija u Klagenfurtu odlazi u New York svirati i učiti od najboljih muzičara na sceni u tom trenutku. Nakon povratka u Hrvatsku sudjeluje u raznim sastavima sa ponajboljim hrvatskim jazz muzičarima (Miro Kadoić, HRT Jazz orkestar, Cantus ansabl, HNK i td.) te osniva vlastite autorske jazz projekte poput Cromatik 5, PEEK 3. Osim jazz izričaja, razvija senzibilitet za improviziranu, modernu klasičnu i filmsku glazbu te glazbu koja se izvodi po grafičkim partiturama te sa Zoran Šćekićem osniva Abstract construction collective, muzički kolektiv kojem predmet istraživanja nije samo ton, ritam i harmonija već i šum, tišina i dinamika. Abstract construction collective izvodi svoj program u sklopu bienalla u Zagrebu sa gostom Chris Jarretom na klaviru 2017. godine i izdaje svoj nosač zvuka Construction-Deconstruction 2021. za izdavačku kuću ‘Cantus’.

 

S višegodišnjim iskustvom u jazzu i modernoj improviziranoj muzici odlučuje napisati muziku za jazz kvartet sa jasnom slikom koje muzičare želi u bandu: našeg Vojkana Jocića na tenor saksofonu, Ivara Robana Križića na kontrabasu i Borka Rupenu na bubnjevima. Muzika za Pavle Jovanović quartet, iako ukorjenjena u jazzu, sadrži elemnte moderne klasične glazbe i harmonije, moderne improvizirane glazbe, free jazzai rocka. Band snima 7 autorskih stvari koje će izaći na albumu pod nazivom Fallout za švicarsku izdavačku kuću U N I T, ove 2022. godine.

Mi vam uoči ovogodišnjeg Međunarodnog dana jazz glazbe, u dvoranu „Domoljub“ dovodimo ovaj sjajan kvartet.

Dvorana „Domoljub“

  1. travnja 2022. (utorak) u 19:00 sati

Ulaznice po cijeni od 30,00 kuna možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr. Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja koncert.

Koncert će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Cijena za studente, umirovljenike te za kupovinu 6 ili više ulaznica iznosi 20,00 kuna.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice