HR EN

Grad Koprivnica

Koncert mladog koprivničkog baritona Rajnarda Hraščanca

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, u četvrtak, 6. listopada 2022. godine od 19.30 sati, u koprivničkoj Sinagogi, mladi koprivnički glazbenik Rajnard Hraščanec nastupiti će uz klavirsku pratnju prof. Laure Malovec, a  gosti koncerta su Nikola Milosavljević – klarinet i Marin Hraščanec – klavir. Rajnard je student četvrte godine studija na glazbenom koledžu u Manchesteru, a ovo je njegov prvi samostalni koncert pred koprivničkom publikom.

Program koncerta sastoji se od kompozicija slavenskih skladatelja iz doba romantizma, a Rajnardov operni bariton provest će Vas kroz pjesme o strastvenim ljubavima i jednako strastvenim izdajama, ljutnji i oprostu, ali i kroz poznate i manje poznate melodije iz hrvatsko – kajkavsko govornog područja u modernim aranžmanima. Ulaz na koncert je slobodan.

BIOGRAFIJA: Rajnard Hraščanec student je četvrte godine Kraljevske akademije u Velikoj Britaniji (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. Tijekom dosadašnjeg studija sudjelovao je u nekoliko opernih produkcija, bio dio ansambla opere Francis Poulenca „Dialogues des Carmélites“ , G. C. Menotti: „The Medium“ u ulozi Tobyja, gdje je također imao priliku surađivati i s cjenjenim britanskim dirigentom Peterom Robinsonom te direktorom obuke i repertoara BYO-a, Stuartom Barkerom. U sklopu studija također se usavršavao u sklopu odsjeka digitalne produkcije i na odsjeku ‘stage managementa’ te je sudjelovao u organizaciji i produkciji brojnih koncerata (Tangerine Dream, Ron Sexsmith, RNCM Session Orchestra, RNCM Opera…).

Primatelj je prestižne stipendije britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu. Prije nekoliko mjeseci Rajnard je objavio suvremenu verziju tradicionalne hrvatske pjesme ‘Vuprem oči’ koju će također izvesti na koncertu u koprivničkoj Sinagogi. Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom te istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih komercijalnijih žanrova.  Član je Moonlight Sessions benda u sklopu audio-vizualnog projekta Moonlight Sessions, a surađivao je i s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima: The Gentleman, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Foto: Teodora Lukavski

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice