HR EN

Grad Koprivnica

Komunalac predstavio dva nova vozila za sakupljanje i prijevoz odvojenog otpada

U koprivničkom Domu mladih održana je završna konferencija projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca d.o.o. Koprivnica“.

Radi se o projektu koji je 18. prosinca 2020. godine i službeno ugovoren za dodjelu bespovratnih sredstva. Ugovor o dodjeli potpisan je između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Komunalca d.o.o. Koprivnica.

„Ovaj projekt još je jedan dokaz da smo u prvih deset po povlačenju europskih sredstava u Republici Hrvatskoj. Isto tako ponosni smo i sretni što smo kao grad i komunalno društvo drugi u zemlji po razvrstavanju otpada. To je sve rezultat brojnih aktivnosti te pokazuje spremnost Grada za novo proračunsko razdoblje  u EU i gospodarske aktivnosti nakon što završi situacija s COVID-om u pogledu dodatnih inovacija i iskoraka u području zelene ekonomije i održivog razvoja“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.625.610 kuna, od čega je Komunalac ostvario pravo na bespovratna sredstva u vrijednosti 1.480.000 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’.

„Bez obzira što smo drugi grad u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada i dalje radimo na smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalištu i u tu svrhu su nabavljena ova vozila za reciklabilni otpad. U suradnji s našim općinama i dalje ćemo poticati razvrstavanje otpada kroz ovaj model rada koji će se i povećati, s obzirom da ćemo ići u dodatne edukacije građanstva o načinu samog razvrstavanja“, kazala je Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca.

Komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada, koriste se za odvoz papira, plastike i biorazgradivog s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca.

„Vozila nam isključivo služe za sakupljanje i prijevoz odvojenog otpada. Radi se o reciklabilnim materijalima, što doprinosi daljnjem očuvanju okoliša. Ključne aktivnosti projekta bile su nabava komunalnih vozila, promidžbe i vidljivosti te uključivanje horizontalnih mjera kojima projekt činimo dostupnim i vidljivim osobama koje imaju poteškoće, primjerice osobama s intelektualnim teškoća“, istakla je Robertina Zdjelar, voditeljica projekta, direktorica Sektora strateško planiranje, razvoj i EU projekti.

Tehničke detalje projekta predstavio je Saša Grubačević, direktor Sektora gospodarenje otpadom dok je u ime tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, dobavljača vozila, sudjelovao Vlado Balent.
Projekt nabave najsuvremenijih komunalnih vozila, još jedan u nizu uspješnih projekata, ima za cilj povećanje efikasnosti održivog gospodarenja otpadom u gradu Koprivnici i uključenim općinama, sukladno strategiji grada Koprivnice i poduzeća Komunalac d.o.o.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice