HR EN

Grad Koprivnica

Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” još jedno veliko priznanje za program „Mala škola korištenja pametnih telefona“

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica nastavlja sa skupljanjem međunarodnih priznanja za svoj inovativan rad. Naime, knjižnica je postala  jedna od četiri dobitnika Priznanja Američkog knjižničarskog društva za inovativne međunarodne knjižnične projekte za 2020. godinu. Priznanje je dobila za svoj program „Mala škola korištenja pametnih telefona“ koji je već bio nagrađen 2019. godine EIFL Public Library Innovation Programme (EIFL – PLIP) Innovation Award nagradom za inovativne knjižnične programe koji doprinose kvaliteti života u zajednici korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije u iznosu 1.500 USD (financira Zaklada Bill & Melinda Gates). Koprivnička knjižnica nije prvi put dobila ovo priznanje za svoj inovativan rad, podsjećamo da je i 2014. godine na istom natječaju dobila priznanje za projekt organiziranja lokalne mreže podrške romskoj zajednici.

Dodjelu ovog priznanja pokrenula je tadašnja predsjednica Američkog knjižničarskog društva dr. Loriena Roy te se ono dodjeljuje od 2008. godine s ciljem prepoznavanja inovativnog doprinosa međunarodnom knjižničarstvu. Koprivnička knjižnica nominirana je od strane Hrvatskog knjižničarskog društva kao članica IFLA-e krovne knjižničarske udruge.

„Mala škola korištenja pametnih telefona“ je već dobro ustaljeni program koji se odvija uz nesebičnu pomoć volontera knjižnice, ali je svakako prilika da se volonterima knjižnice još jednom javno zahvali za njihov doprinos razvoju međunarodnog ugleda koprivničke knjižnice, ali i same Koprivnice.

Ovo priznanje još jedan je vjetar u leđa koprivničkim knjižničarima i potvrda da se njihov rad za dobrobit lokalne zajednice prepoznaje sve više i učestalije na međunarodnoj, a mogli bismo reći i na svjetskoj razini što dokazuju nagrade, priznanja i napredovanja u struci samih knjižničara.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice