HR EN

Grad Koprivnica

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica obilježila Dan knjižnice

Brojni su građani iskoristili subotnje prijepodne 21. svibnja za ugodno druženje s knjižničarima i sudjelovanje u zanimljivim programima i radionicama koje su knjižničari pripremili povodom Dana knjižnice.

U Dječjem odjelu posjetitelji su uživali u digitalnoj interaktivnoj slikovnici nastaloj u projektu “Mitska bića – digitalna priča”, kao i priči “Magdalenina knjižnica na kotačima”. Obje su slikovnice izdanja Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”.

U Odjelu za odrasle su pak uz druženje s knjižničarima imali priliku šetati kroz spremište koje je inače nedostupno posjetiteljima, poslušati novi podcast „Premalo čitam“, dobiti nove brošure o medijskoj pismenosti koje je knjižnica nedavno objavila, ali i sudjelovati u nagradnoj igri. Po poklon se trebalo uputiti do Stručno-znanstvenog odjela što je bila dobra prilika za razgledavanje knjižničnog blaga, najstarijih primjeraka knjiga koje se inače čuvaju u sefu. Najstarija ima 416 godina.

Najveselije je bilo na 1. katu knjižnice gdje su posjetitelji u programu „Harry Potter to go – čarolije za velike i male“ mogli provjeriti svoje znanje iz knjiga i filmova o slavnom čarobnjaku te osvojiti prigodne nagrade, a mnogi su iskoristili priliku i izradili svoj vlastiti čarobni štapić te se fotografirali uz rekvizite iz Harry Potter serijala. U Makerspaceu su saznali kako rade 3D printeri, preuzeli printane poklončiće, igrali PlayStation igre i isprobali VR naočale te proučili novu zbirku zanatskih knjiga na engleskom jeziku, a posebnu su pažnju privukli roboti.

Služba nabave i obrade posjetiteljima je obično skriven prostor, no ovoga su puta dobili priliku zaviriti unutra i otkriti tko tamo radi i što se događa s knjigama i drugom građom prije nego što bude spremna za posudbu na odjelima.

I knjižničari i posjetitelji uživali su opuštenom ozračju i upoznali se na nešto drugačiji način. Posebno su dragocjeni i poticajni prijedlozi i kritike koje su posjetitelji uputili knjižnici, jer to je bio zadatak u nagradnoj igri, i neki će sigurno poslužiti kao temelj budućim programima i uslugama.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice