JAVNI RADOVI ZA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE STARIJE OSOBE I KORISNIKE SOCIJALNOG PROGRAMA GRADA KOPRIVNICE


Objavljeno: 20.11.2008 — Pregledano: 29 puta

U četvrtak, 19. listopada gradonačelnik Zvonimir Mršić, predstavnici Komunalca i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci predstavili su program javnih radova pod nazivom "JAVNI RADOVI ZA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE STARIJE OSOBE I KORISNIKE SOCIJALNOG PROGRAMA GRADA KOPRIVNICE".

Program "JAVNI RADOVI ZA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE STARIJE OSOBE I KORISNIKE SOCIJALNOG PROGRAMA GRADA KOPRIVNICE" obuhvaća radove na održavanju javnih površina grada. Mjesto rada je područje Grada Koprivnice. Za radnike koji obavljaju poslove prema ovom programu ne zahtjeva se posebno znanje i stručna osposobljenost, osim internog ispita za siguran način rada.

Zapošljavanje u programima javnih radova pod nazivom "JAVNI RADOVI ZA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE STARIJE OSOBE I KORISNIKE SOCIJALNOG PROGRAMA GRADA KOPRIVNICE" aktivna je mjera kojom se promovira integracija i borba protiv diskriminacije osoba koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada s ciljem zapošljavanja većeg broja osoba koje su dulje vrijeme nezaposlene. Ciljane skupine su starije nezaposlene osobe i korisnici Socijalnog programa Grada Koprivnice, iz evidencije nezaposlenih.

Trajanje programa je 1 i pol mjesec, a zaposliti će se 20 radnika.

Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava:

  1. 50% bruto plaće i
  2. putne troškove,

Grad Koprivnica osigurava 100.000,00 kuna (plaće  45.073,80 kn; 8.601,00 kn topli obrok; 24.000,00 kn zaštitna odjeća i obuća; 22.325,20 kn alati i materijali za rad)

Partner u provedbi Programa je Gradsko komunalno poduzeće „KOMUNALAC“ d.o.o., Mosna 15, 48 000 Koprivnica.