HR EN

Grad Koprivnica

Javna vatrogasna postrojba Koprivnica ponovno u smjenama od 24 sata

Javna vatrogasna postrojba Koprivnica od 1. rujna ponovno je uvela privremeno radno vrijeme od 24 sata, odnosno smjene 24/72 sata u operativnom dijelu, odnosno za vatrogasce koji rade u sjedištu JVP-a u Oružanskoj ulici u Koprivnice.

– Pridržavamo se svih preporučenih mjera zaštite kako bismo smanjili protok osoba i time umanjili mogućnost da virus uđe u krug JVP-a. Kao i u ostalim radnim sredinama i JVP Koprivnica je u namjeri zaštite svojih djelatnika, a prema obavijesti Glavnog vatrogasnog zapovjednika i uputa Stožera CZ Grada Koprivnice, s obzirom na nepovoljniju situaciju vezanu uz koronavirus, ponovno stavila na snagu preporuke Nacionalnog stožera CZ RH – rekla je Jasminka Jakupec, v.d. zapovjednika JVP-a Koprivnica, te dodala da vatrogasci JVP-a koji rade izvan sjedišta (u tvrtkama) i dalje rade u smjenama 12/24/12/48, također uz sve preporučene mjere zaštite.

Kako je objasnila, svaka primopredaja smjene ili dežurstva obavlja se bez nepotrebnih kontakata i uz poštivanje preporučene udaljenosti (1,5 m), a vatrogasne intervencije i ostale aktivnosti izvršavaju se uz pojačane mjere zaštite. Prilikom intervencija vatrogasci će, naravno, koristiti svu raspoloživu zaštitnu opremu sukladno vrstama intervencije i u skladu s preporučenim mjerama zaštite.

“Stranke koje nemaju dogovorene sastanke ili obaveze u sjedištu postrojbe, dežurni vatrogasac zadržat će na ulazu te pozvati djelatnika kojeg traže. Preporuka je telefonski ili elektronički dogovoriti potrebno sa službama u JVP-u i doći po dogovoru uz primjenu svih mjera”, kaže Jasminka Jakupec.

Dodatno, svi djelatnici upoznati su s time da je potrebno svesti na najmanju moguću mjeru sve aktivnosti i kontakte dok traje opasnost od zaraze, svako nenamjensko i nepotrebno okupljanje i zadržavanje vatrogasaca u objektima JVP-a, osim za potrebe obavljanja osnovne vatrogasne djelatnosti i vatrogasnih dežurstava.

– Nadamo se da će se situacija s virusom što prije promijeniti i da ćemo se vratiti u normalni način rada – zaključila je Jasminka Jakupec.

Podsjetimo, radno vrijeme 24/72 provodilo se i na početku izbijanja pandemije, a tada su koprivnički profesionalni vatrogasci bili smješteni u prostorijama DVD-a Štaglinec i Starigrad, dok će ovog puta ostati u Oružanskoj ulici u Koprivnici.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice