Javna tribina REA-e: Energetska obnova višestambenih zgrada


Objavljeno: 22.10.2019 — Pregledano: 209 puta

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Gradom Koprivnicom poziva sve zainteresirane građane na javnu tribinu pod nazivom „Energetska obnova višestambenih zgrada“.

Tribina će biti održana u četvrtak, 24. listopada 2019. godine u gradskoj vijećnici, Zrinski trg 1, Koprivnica, s početkom u 17:00 sati.

Ovom tribinom želi se informirati stanare višestambenih zgrada i njihove upravitelje o osnovnim tehnikama, pogodnostima i prednostima energetske obnove višestambenih zgrada, o troškovima energetske obnove te o potrebnoj projektnoj i ostaloj dokumentaciji za dobivanje bespovratnih sredstava za provedbu obnove.

U Hrvatskoj zgrade troše više od 40% ukupne potrošnje energije, a većina zgrada pripada energetskom razredu E, F ili G. Energetska obnova zgrade znatno utječe na smanjenje potrošnje energenata, što se očituje kroz uštedu na troškovima za grijanje i hlađenje koja može iznositi i do 60%. Ujedno se time povećava ugodnost boravka i rada u zgradi te smanjuju emisije ugljičnog dioksida.