HR EN

Grad Koprivnica

Novi rotori naslovna fotografija

Izrađena idejna rješenje za kružni tok kod HAK-a i na Trgu mladosti

Gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima je obišao radove na rekonstrukciji raskrižja na križanju ulica Braće Radić i Ivana Sabolića. Novim prometnim rješenjem križanje će se rekonstruirati u kružno. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,9 milijuna kuna. Investiciju provode Hrvatske ceste, dok je Grad Koprivnica osigurao sve preduvjete za početak radova. Realizacijom projekta doprinijet će se sigurnosti prometovanja navedenim prometnicama, što je posebno važno s obzirom na to da se u blizini nalazi i osnovna škola.

U cilju modernizacije ostatka prometnog sustava na području grada, planirana je rekonstrukcija još dva raskrižja.

Zbog procjene prometne struke, ali i na zahtjev građana pokrenuli smo projektiranje dva rotora i to kod Trga mladosti i HAK-a. Vjerujemo da ćemo realizacijom ovih projekata uljepšati vizuru našeg grada, ali ono važnije na ovim frekventnim prometnim mjestima promet učiniti malo sporijim, a samim time i sigurnijim – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Naime, praćenjem prometne sigurnosti u prometnom sustavu grada te raspravama na sjednicama Povjerenstva za promet kao točke s ugroženom prometnom sigurnošću definirano je raskrižje Starogradske, Špoljarske i Ulice Ivana Mažuranića (kod upravne zgrade Hrvatskog autokluba) i raskrižje Starogradske, Ulice Antuna Nemčića i Križevačke ulice (na Trgu mladosti).

S obzirom na preporuke struke i u cilju osiguravanja bolje prometne sigurnosti na navedenim raskrižjima Grad Koprivnica je naručio izradu idejnih prometnih rješenja za navedena raskrižja.

Nakon izrade idejnih prometnih rješenja ista su bila prezentirana i pregledana na sjednici Povjerenstva za promet te je doneseno pozitivno mišljenje.

 

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice