HR EN

Grad Koprivnica

I ovog vikenda održane izborne skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava u Koprivnici

Ovog vikenda u sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice održane su izborno-izvještajne godišnje skupštine gradskih vatrogasnih društava. DVD Podravka u petak je svoju 74. skupštinu održao u prostorijama DVD-a Koprivnica te je izabrano novo vodstvo. Umjesto dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika Vladimira Tkalca, novi predsjednik na razdoblje od pet godina biti će Božidar Balija. Njega je na dosadašnjoj funkciji zapovjednika zamijenio Mario Jadan. DVD Podravka aktivni je član VZG-a te aktivno djeluje i provodi aktivnosti unutar grupe Podravka te kao jedan od rijetkih DVD-ova u industriji ponos je koprivničke Vatrogasne zajednice.

Izbornu skupštinu održao je i DVD Štaglinec gdje će društvo i dalje voditi predsjednica Matea Golubić i zapovjednik Igor Međimorec. Podijeljena su i priznanja za stečena zvanja, i to za ispitanog vatrogasca i vatrogasnog dočasnika te spomenice za obljetnice rada u društvu.

DVD Herešin, najmlađe koprivničko dobrovoljno vatrogasno društvo na svojoj 4. izborno-izvještajnoj godišnjoj skupštini također su potvrdili dosadašnjeg predsjednika Josipa Lončarića i zapovjednika Dalibora Tehtrlea i u ovom mandatu. Društvo je najavilo ulaganje i opremanje prostorija, a Ivan Golubić, predsjednik VZG-a, najavio je i dolazak kombi vozila u ovo malo, ali aktivno prigradsko društvo.

U nedjelju je održana i skupština DVD-a Bilokalnik kojeg će i dalje voditi predsjednica Ankica Bjelčić, a novu zapovjednik je Danijel Lupinski. Dosadašnji zapovjednik Damir Rus zahvalio je svima na dobroj suradnji, a posebno VZG-u i Gradu Koprivnici koji su dali veliku potporu kada je bio upitan opstanak društva. Ipak, danas društvo broji 30 članova koji aktivno sudjeluju u svim vatrogasnim aktivnostima.

Svim skupštinama prisustvovali su i predstavnici VZG-a predsjednik Ivan Golubić i tajnica Ines Štefanić, kao i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je izrazio veliku zahvalnost svim društvima i njihovim članovima na provođenju aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa u sklopu Civilne zaštite, na brzom odazivu na izvanrednu dislokaciju na potresom pogođeno područje te za sve aktivnosti koje tijekom godine provode u društvima.

“Dobrovoljno vatrogastvo uz Javnu vatrogasnu postrojbu ima jako važnu ulogu u sigurnosti svih građana, ali i u društvenom životu i mjesta i tvrtki u kojima djeluju. DVD-i u industriji nešto su čime se grad Koprivnica može ponositi, baš kao i ostalim društvima ina tome vam hvala”, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice