Helena Hećimović izabrana za savjetnicu Europskog regionalnog odbora Saveza gradova ICLEI


Objavljeno: 04.04.2012 — Pregledano: 1.066 puta

 

Helena Hećimović, savjetnica obnašateljice dužnosti  gradonačelnika, zamjenice gradonačelnika izabrana je za posebnu savjetnicu Europskog regionalnog izvršnog odbora Saveza gradova za održivi razvoj ICLEI. Gđa Hećimović jedna je od pet posebnih savjetnika, uz predstavnike gradova Lahti (Finska), Ancona i Bologna (Italija) i Kolding (Danska). Istim postupkom izbora, u kojemu je sudjelovalo članstvo svih europskih gradova uključenih u Savez ICLEI, izabran je Regionalni izvršni odbor koji čine Dieter Salomon,gradonačelnik Freiburga,  Alexandra C.  van  Huffelen, zamjenica gradonačelnika Rotterdama, Pekka Sauri, zamjenik gradonačelnika Helsinkija, Evelyne Huytebroeck, ministrica u regiji Brussels i Mercè Rius i Serra, zamjenik gradonačelnika Barcelone zadužen za okoliš.

Savez gradova za održivi razvoj ICLEI najveća je organizacija koja udružuje lokalne uprave iz 70 zemlja cijelog svijeta u zajedničkim naporima da se postignu ciljevi koji bi osigurali održivost Zemlje. Uz više od 1200 gradova na svim kontinentima, članovi ICLEI su i Zagreb, Koprivnica i Primorsko-goranska županija iz Hrvatske.

Izbor Helene Hećimović u najuže izvršno tijelo ove ugledne svjetske organizacije potvrda je ugleda našeg grada među lokalnim samoupravama koje teže održivosti i potvrda dosadašnjim postignućima kao i dugogodišnjoj politici održivog razvoja grada koju Koprivnica provodi.