HR EN

Grad Koprivnica

Gregor Gašparić novi dječji gradonačelnik

Danas, 16. studenoga održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice, 5. saziv čini 15 vijećnika. U sklopu konstituirajuće Sjednice izabran je i novi dječji gradonačelnik. Većinom osvojenih glasova, ukupno sedam, Gregor Gašparić iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski novi je dječji gradonačelnik. Izabrani su i njegovi zamjenici i to Marin Sabol iz Osnovne škole Braća Radić i Josip Marković iz Osnovne škole Đuro Ester, svaki s osvojena po četiri glasa.

Nove dječje gradske vijećnike na samom početku pozdravio je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Drago mi je što ste iskazali interes i ambiciju da se uključite u rad Dječjeg gradskog vijeća te vam od srca čestitam što ste dobili povjerenje od svojih školskih prijatelja i prijateljica. Nadam se da ćete nam biti partneri u temama koje su nam jednako važne i zanimljive te da ćete nam biti savjetodavno tijelo u projektima vezanim uz područje vašeg interesa – istaknuo je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Gregor Gašparić učenik je sedmog razreda, bavi se streljaštvom i član je mlađe juniorske reprezentacije, u svom djelovanju najviše se planira zalagati za teme iz ekologije jer smatra da su upravo one premalo zastupljene u raspravama. Prilikom obraćanja zahvalio se vijećnicima na iskazanom povjerenju te istaknuo da će dati sve od sebe da se glas djece čuje.

Mandat novoizabranim vijećnicima i gradonačelniku traje dvije godine.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovale su Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika; Ana Mlinarić, pročelnica; Jadranka Lakuš, predsjednica Društva naša djeca Koprivnica i Vesna Mlinarić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća.

Izabrani vijećnici:

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce:
1. Patrik Gal,
2. Petar Mihalić i
3. Snježana Oršoš

Osnovna škola „Braća Radić“:
1. Matija Dukić, 4. a,
2. Marin Sabol, 5. d,
3. Klara Premec, 6. c i
4. Lovro Golubić, 7.d.

Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“:
1. Petar Štefanec, 5. a,
2. Nikola Golubović Matan, 5. d,
3. Katja Gregurić, 6. c i
4. Gregor Gašparić, 7. d.

Osnovna škola „Đuro Ester“:
1. Paula Široki, 5. b,
2. Paula Šef, 5. c,
3. Dunja Poljak, 6. d i
4. Josip Marković 7. c.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice