HR EN

Grad Koprivnica

Gradu Koprivnici više od 95 tisuća eura u sklopu EU projekta Knowledge Well

Knowledge Well je akronim EU projekta „Cross border development of centers of excelence in primary schools“ koji će se u Koprivnici provoditi se u sklopu programa Interreg  V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Projekt je vrijedan gotovo 238 tisuća eura, od čega će Grad Koprivnica kao glavni korisnik ostvariti preko 95 tisuća eura, dok će mađarski partneri Grad Heviz ostvariti 73 tisuće eura te Osnovna škola Mihály Sztárai iz Pećuha 70 tisuća eura. Period implementacije projekta je od 1.05.2020. do 31.12.2021.

Glavni cilj projekta Knowledge Well je uspostaviti pet adekvatno opremljenih i kompetentnih centara izvrsnosti u partnerskom prekograničnom području Mađarska-Hrvatska čime će se stvoriti uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa u osnovnim školama u gradu Koprivnici, koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

Posebni ciljevi projekta su stjecanje novog teoretskog i praktičnog znanja za učitelje u prekograničnom području projektnih partnera putem stručnih edukacija i korištenjem novih tehnologija, poticanje i razvoj potencijala izvrsnih učenika kroz individualne i zajedničke prekogranične radionice te povećanje kvalitete rada sa izvrsnim učenicima primjenom suvremenih obrazovnih tehnologija. Projektne aktivnosti će se provoditi na području Koprivničko-križevačke županije u Hrvatskoj te na području Zala i Baranja županija u Mađarskoj. Projektne aktivnosti biti će usmjerene na učitelje i izvrsne učenike osnovnih škola između prekograničnih partnera.

Kroz projekt će biti nabavljena moderna IT oprema potrebna za provođenje projektnih aktivnosti koja će se sastojati od pametnih ploča i laptopa. Također osim toga nabaviti će se i instrumentariji za identifikaciju te edukacijski materijali za rad sa izvrsnim učenicima. Oprema i materijali poslužiti će kao alati za poticanje intelektualnog i socioemocionalnog razvoja učenika, te razvijanje njihove kreativnosti i motivacije.

Počekom provedbe organizirati će se prekogranični okrugli stolovi za učitelje čiji cilj će biti uz pomoć stručnjaka definirati smjernice za razvoj programa za izvrsne učenike. Također će se identificirati izvrsni  učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola na području partnera, za koje će se razvijati programi unutar šest područja izvrsnosti, dok će se nakon toga organizirati i radionice namijenjene izvrsnim učenicima sa ciljem rada po prethodno kreiranim programima.

Prekogranična komponenta biti će stavljena i na organizaciju zajedničkih trodnevnih kampova za izvrsne učenike koji će biti više usmjereni na praktičan rad u različitim poljima izvrsnosti i upotrebu tehnologije i edukativnih materijala. Učenici će tijekom kampova imati priliku prezentirati radove koje su kreirali/osmislili tijekom projekta. Kako bi  vidjeli rezultate projekta organizirati će se i prekogranična natjecanja za učenike gdje će zadatke pripremati učitelji uključeni u projekt sukladno identificiranim izvrsnim učenicima odnosno područjima za koje su talentirani.

Osim edukacija učenika biti će organizirane i radionice za učitelje, učenike i roditelje. Radionice će imati fokus na važne elemente za uspjeh učenje i razvoj u obrazovanju i radu aktivnosti. Svaka ciljna skupina ima posebne pristupe poticanja kreativnosti i motivacije, stoga je važno imati individualne pristupe prema ciljanim skupinama. Na kraju projekta organizirati će se i radionice za marginalizirane skupine ljudi gdje će educirani učitelji i učenici osmisliti posebne radionice prilagođene djeci s posebnim potrebama.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice