HR EN

Grad Koprivnica

Gradu Koprivnici nagrada za najbolji Smart-city u 2021. godini

Danas su u zagrebačkom hotelu Westin proglašeni gradovi dobitnici nagrada Smart i Eco City za 2021. godinu čime je zaključen ovogodišnji, četvrti po redu izbor najboljih hrvatskih gradova u pametnim i ‘zelenim’ rješenjima koji organiziraju Hanza Media i portal Gradonačelnik.hr uz suradnju s agencijom Apsolon.

Grad Koprivnica proglašen je za najbolji Smart-city u kategoriji srednjeg grada. Nagradu je preuzeo gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Najveća hvala za ovu nagradu ide građanima Koprivnice, bez njih ne bismo mogli pokretati projekte po kojima nas šira javnost prepoznaje”, poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Za nagradu su u finalu konkurirali Dubrovnik, Karlovac, Rijeka, Sisak i Zagreb (veliki grad), Đakovo, Jastrebarsko, Koprivnica, Šibenik i Zaprešić (srednji grad) i Donji Miholjac, Hvar, Krk, Pregrada i Zlatar (mali grad).

Grad Koprivnica drugu godinu zaredom pobjeđuje i odnosi titulu najpametnijeg srednjeg grada u zemlji među ostalim i  uvjerljivo najvećim izdvajanjem za obrazovanje u kategoriji srednjih gradova (49,27 % proračuna), a u top 3 smo i prema broju programa visokog obrazovanja  (VI. stupanj naviše) u području IKT u kategoriji srednjih gradova (4 programa). Koprivnica je sva svoja parkirna mjesta pokrila mobilnom naplatom, u samom smo vrhu po udjelu biciklističkih staza u odnosu na ukupnu kilometražu cesta na gradskom području (41 posto), a sa stopom od 55,75 posto smo među tri najbolja grada u Hrvatskoj po stopi odvojenog prikupljanju otpada.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice