HR EN

Grad Koprivnica

Gradu donacija dezinficijensa za ruke kojeg je Carlsberg Croatia preradio iz voćnog vina

Za 4.000 litara voćnog vina koje je trebalo postati osvježavajući cider Somersby, u Carlsbergu Croatia su odlučili da u ovim izazovnim vremenima ono može imati i drugu namjenu. Preradili su ga u dezinficijens za ruke i poklonili svojim zaposlenicima kako bi oni i njihove obitelji bili još sigurniji. Preostalu količinu vrijednosti 40 tisuća kuna su donirali Gradu Koprivnici, koju je preuzeo gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ovu vrijednu donaciju dezinficijensa od strane Carlsberga odmah ćemo preusmjeriti našim gradskim ustanovama u kulturi, školama i vrtićima. U ovoj situaciji koja je na neki način izazov za sve nas, pokazujemo koliko svi zajedno možemo biti društveno odgovorni te se stoga još jednom zahvaljujem Carlsbergu na vrijednoj donaciji“, kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom preuzimanja donacije od strane Carlsberga i njenog predstavnika, event menadžera Darka Petrovića.

„Teška vremena zahtijevaju kreativna rješenja. Budući da na početku pandemije nismo mogli doći do dovoljnih količina dezinficijensa koji nam je bio potreban za pojačanu higijenu na radnom mjestu, priručno smo ga zamiješali u našem laboratoriju. No kako nemamo takvog alkohola koji je potreban za proizvodnju, niti opremu da sami proizvedemo veću količinu, pronašli smo partnere i u suradnji s njima proizveli vlastiti dezinficijens“, objašnjava Tatjana Petričušić, menadžerica komunikacija i evenata. Dodaje kako su 4.000 litara voćnog vina kroz dva procesa destilacije preradili u 70-postotni alkohol, a zatim proizveli dezinficijens koji su pakirali u 1.200 polulitrenih bočica.

Ovo ne znači da kompanija planira pokrenuti novi biznis jer nije isplativo da se dezinficijens proizvodi od voćnog vina. Ono će i dalje će biti korišteno za proizvodnju popularnog cidera Somersby koji se iz koprivničkog pogona izvozi u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a. Ovime su samo potvrdili da žive svoju svrhu “proizvodnjom piva za bolje danas i sutra” te da se briga o zaposlenicima i društvu u cjelini najbolje dokazuje djelima.

Carlsberg pomaže i na razini cijele Grupacije. Zaklade, u čijem je većinskom vlasništvu Carlsberg Grupacija, donirale su ukupno 95 milijuna danskih kruna (oko 97 milijuna kuna) u borbi protiv COVID-19 virusa.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice