HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik sa suradnicima obišao radove na rekonstrukciji Područne škole Vinica

Danas, 6. studenoga Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice obišao je radove na obnovi Područne škole Vinica. Uz gradonačelnika radove su također obišli Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ Đuro Ester, Dragutin Jeđud, predsjednik Vijeća MO Vinica te pročelnici Ana Mlinarić i Tomislav Golubić.

Privodimo kraju investiciju vrijednu više od milijun kuna u sklopu koje se obnavljaju prostori Područne škole Vinica. Zahvaljujući investiciji škola će imati i blagovaonu i kuhinju, jer cilj je našim osnovcima osigurati topli obrok – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Trenutno se provode poslovi rekonstrukcije, odnosno izgradnje i opremanja kuhinje i blagovaonice dok su radovi rekonstrukcije sanitarnih čvorova obavljeni.

Po smjeni u školi boravi oko 35 učenika, a kapacitet blagovaone od 40 metara četvornih prilagođen je navedenoj brojki, tako da će svi učenici moći istu koristiti istovremeno. Važno je za istaknuti da će osim blagovaone opremljena biti i kuhinja, veličine 15 metara četvornih koja će zadovoljiti sve sanitarne uvjete da se njoj može posluživati ali i pripremati hrana. Dograđen je i hodnik koji će povezivati novouređene prostorije sa školom te je dorađen prilaz (rampa) za osobe s invaliditetom. Po završetku radova omogućit će se i proširenje zbornice, čime će se zasigurno doprinijeti kvalitetnijem radu učitelja i ostalog osoblja škole.

Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak istih se očekuje do kraja godine.

Navedenim radovima prethodili su radovi na sanaciji krovišta zgrade škole, pri čemu su popravljena oštećenja na drvenom krovištu, izvedena paropropusna i vodonepropusna armirana krovna membrana te je postavljen novi glineni crijep.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice