Gradonačelnik sa suradnicima obišao Inkubator kreativnih industrija


Objavljeno: 07.08.2019 — Pregledano: 393 puta

Projekt izgradnje Inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu vrijedan 13,5 milijuna kuna i financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, broji sitno do otvaranja.

Danas, 7. kolovoza, obišao ga je gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom,  pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem, pročelnikom Službe ureda gradonačelnika Dariom Jembrekom i voditeljicom odjela općih i zajedničkih poslova te poslova Inkubatora Aldijanom Matić Horvat.

Radovi na i oko zgrade inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu su završeni u dogovorenom vremenskom roku od strane izvođača radova križevačkog Radnika. Nakon predane sve tehničke dokumentacije potrebne za tehnički pregled, isti će uslijediti u skorije vrijeme. Unutarnje uređenje zgrade također je u punom zamahu, a slijedi još postavljanje uredskog namještaja i informatičke opreme.

Radi se o zgradi od 1.440 kvadrata i 30 uredskih prostorija, s coworking te prostorom za evente i edukacije. Svoje mjesto u Inkubatoru kreativnih industrija naći će 40 naših poduzetnika.

Poslovni prostori, površine 13,70 m2 – 38,65 m2, namijenjeni su poduzetnicima koji djeluju u području kreativnih i IT industrija, a  daju se u zakup na vrijeme od pet (5) godina. Zakupnina za poslovne prostore biti će subvencionirana i iznosit će od 7,50 kn po m2 do 30,00 kn po m2 ovisno o starosti poduzeća. Troškovi režija nisu uračunati u zakupninu i zaračunavat će se dodatno.

Ovim projektom stvoreno je poticajno poslovno okruženje za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija, a omogućiti će poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, PPI-jeva, istraživačkih centara, obrazovnih institucija i ostalih ključnih dionika.