HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik sa suradnicima obišao gradske osnovne škole

Danas 17. siječnja gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec u pratnji pročelnika Službe ureda gradonačelnika Daria Jembreka održali su radne sastanke sa ravnateljima u gradskim školama i to u OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Đuro Ester  i Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

Na sastancima su ravnatelji škola ukratko predstavili program i aktivnosti za 2019. godinu, a nakon toga krenulo se u obilazak.

Gradski dužnosnici obišli su radove energetske obnove na Osnovnoj školi Braća Radić vrijedne 10 milijuna kuna.

–  Sa zadovoljstvom mogu potvrditi da smo pri kraju sa energetskom obnovom naše škole. Ostalo je još samo završiti dio vanjske fasade koji nismo mogli riješiti zbog temperature, ali  danas ili sutra biti će i taj dio gotov. Što se tiče same unutrašnjosti zgrade  radovi su više, manje gotovi. Bitno je spomenuti  da je škola dobila potpuno novu ovojnicu, na tavanu je postavljena termička izolacija, potpuno je obnovljen sustav grijanja i imamo kompletno novu rasvjetu u cijeloj školi. – rekao je ravnatelj Krešo Grgac.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je korektnu suradnju sa izvođačem radova na energetskoj obnovi OŠ Braća Radić.

Moram istaknuti da smo ostali u okviru roka koji nam je zadan po samom projektu. Važno je za reći da ono što smo najavili prije dvije godine, da je pred nama jedan veliki period ulaganja u obrazovni sustav grada Koprivnice, to se sada i ostvaruje. Velika stvar  je da je prva došla na red upravo OŠ Braća Radić,  najveća osnovna škola u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i jedna od najvećih u Republici Hrvatskoj. Drago mi je da smo s njom pokrenuli ciklus i obnavljanja naših školskih objekata, ali s druge strane pokrenuli smo  i ciklus koji će na kraju rezultirati sa izgradnjom nove osnovne škole na Podolicama i dvorane kod OŠ Đuro Ester. – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Također, tijekom zimskih praznika nabavljeno je 636  garderobnih ormarića za učenike OŠ Braća Radić čija vrijednost je oko 150.000 kuna.

U Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski gradski dužnosnici obišli su EU kutak koji je jedan od velikih ishoda projekta Perpetuum mobile u okviru programa Erasmus+. Radi se o višenamjenskom multimedijskom prostoru namijenjenom učenicima, učiteljima i roditeljima za inovativni i drugačiji pristup nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Kutak će, između ostalog, biti i mjesto primjene Nacionalne strategije poticanja čitanja, što su prepoznali i nagradili  brojni izdavači darivanjem neobvezatne literature s nastojanjem da mlade generacije ne zaborave užitak čitanja knjiga. Ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec također je predstavila i rad Škole keramičara za koju postoji sve veći interes učenika te prijedlog projekta Botaničkog vrta u sklopu škole.

Ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović upoznala je dužnosnike sa ulaganjima koja su obavljena za vrijeme zimskih praznika u školi Đuro Ester. Naime, obnovljen je parket u osam učionica razredne nastave, za šest učionica nabavljen je novi namještaj, za potrebe nastave nabavljeno je devet LCD televizora, a u školskoj kuhinji zamijenjene su podne keramičke pločice. Osim toga, sve učionice dobile su pristup internetskoj mreži te je time omogućen moderniji pristup nastavi, odnosno provođenje e-nastave.

Na radnom sastanku sa ravnateljicom Arianom Šandl u UŠ Fortunat Pintarić, također se razgovaralo o planovima za 2019. godinu i svim potrebama škole.

Osnovnoškolsku razinu obrazovanja UŠ Fortunat Pintarić polazi 297 učenika i to 153 polaznika u matičnoj školi, 52 Plesnoj škole, 42 PŠ Virje i 48 PŠ Đurđevac. Također u sklopu škole organizirano je i srednjoškolsko obrazovanje koje polazi 40 učenika.

Gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec pohvalili su rad nastavnika i svih ostalih djelatnika te osnovaca svih gradskih škola koji svake godine ostvaraju jako dobre rezultate na natjecanjima i rado sudjeluju u školskim projektima.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy