Gradonačelnik primio gitariste Vlatka Stefanovskog i Jana Akkermana


Objavljeno: 21.11.2008 — Pregledano: 28 puta

Dana 20. studenog 2008. godine, gradonačelnik Grada Koprivnice Zvonimir Mršić i član Gradskog poglavarstva Darko Ledinski primili su makedonskog gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog i nizozemskog gitaristu Jana Akkermana. Tom prilikom gradonačelnik je Vlatku Stefanovskom uručio fotografiju koju je snimio Zlatko Moškon 1979. godine, prilikom prvog održanog njegovog koncerta u Koprivnici, što je Vlatka ugodno iznenadilo. 

Vlatko Stefanovski, njegov bend i njihov gost Jan Akkerman u sklopu svoje turneje po kontinentalnoj Hrvatskoj, održat će koncert večeras u Domu mladih sa početkom u 20,00 sati. Na koncertu će izvoditi poznate pjesme iz opusa grupa Leb i sol i Focus kao i poznate blues hitove. Cijena ulaznica iznosi 80,00 kuna i može se kupiti u Šarenom dućanu i CD shopu Singlica.

Vlatko Stefanovski počeo je svirati sa 13 godina i nekoliko godina kasnije osnovao je grupu „Leb i sol“. Bend je izdao 13 albuma, a svira poseban stil glazbe, mješavinu makedonskih tradicionalnih neuobičajenih ritmova i rocka. Turneje su imali po cijelom svijetu. Vlatko Stefanovski osvojio je mnoge nagrade, snimio brojne duete s poznatim glazbenicima, bio je gost na mnogim albumima drugih glazbenika, a 1995. godine svojim albumom „Sarajevo“ sudjeluje u dobrotvornom projektu UNICEF-a. Njegovi posljednji uradci uključuju i glazbu za filmove, kazalište i balet. Obzirom da stvara bogat zvuk ispunjen imaginacijom i jednostavnošću, glazbeni časopis Melody Maker i njegovi čitatelji proglasili su ga najboljim gitaristom na svijetu.