Gradonačelnik obišao radove na izgradnji pješačke staze i javne rasvjete u stambenoj zoni Lenišće B-5


Objavljeno: 10.08.2017 — Pregledano: 3 puta

U četvrtak, 10. kolovoza 2017. godine, gradonačelnik Mišel Jakšić obišao je radove na izgradnji pješačke staze i javne rasvjete u stambenoj zoni Lenišće B-5.

Radi se o staza koja će se protezati u nastavku već izgrađene pješačke staze od Trga Eugena Kumičića do jugoistočnog ugla zgrade Policijske uprave prema Trgu Zlate Bartl u Koprivnici. Staza će u nastavku biti izvedena kombinacijom betonskih opločnika, širine 8 metara i dužine 130 metara. Na razmacima od 9 metara biti će sukladno rasteru postojeće staze izgrađene rundele promjera oko 3,5 m, koje će biti zatravljene i u koje će biti zasađena stabla.
U samoj osi staze biti će postavljena LED javna rasvjeta, sa energetski učinkovitim svjetiljkama.

Pokazala se potreba za obnovom ovog dijela grada te na ovaj način zasigurno podižemo prometnu infrastrukturu, ali i dajemo novi vizualni identitet tom dijelu Lenišća. Također smo se vodili i time da naši najmlađi koriste taj put na putu do škole. – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Cijena ukupne investicije je 485.000,00 kn, a predviđeni završetak radova je u mjesecu kolovozu.
Investitor radova je Grad Koprivnica. Izvoditelj na izgradnji staze je PAVLIC-ASFALT-BETON iz Donjeg Kraljevca, a javne rasvjete tvrtka NITRE d.o.o Koprivnica.