HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić u poslovnoj zoni “Dravska” obišao radove na izgradnji novih pogona tvrtke POBIS d.o.o.

Gradonačelnik Mišel Jakšić,  zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnik Zdravko Punčikar obišli su danas parcelu u poslovnoj zoni „Dravska“ gdje tvrtka POBIS d.o.o. gradi gospodarsko proizvodnu građevinu radi obavljanja djelatnosti prodaje i dorade brusnih materijala, a sve putem mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Koprivnice.

„Danas smo imali prilike zajedno s gospodinom Poljakom obići radove u našoj poslovnoj zoni „Dravska“ gdje je krenula izgradnja prve hale koja je rezultat naših poduzetničkih mjera. Moram naglasiti koliko su naše posljednje poduzetničke mjere doprinijele tome da potaknemo novi interes kod poduzetnika s područja grada Koprivnice za ulaganje u našem gradu. To je samo nastavak jednog pozitivnog gospodarskog trenda kojeg imamo u području našeg grada, našeg kraja, a čak nas i situacija sa koronavirusom nije izbacila iz nekih mjera i ciljeva koje smo si postavili“, izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom obilaska gradilišta.

Boris Poljak, vlasnik tvrtke POBIS d.o.o. koja je specijalizirana u segmentu završne obrade brušenjem i poliranjem u metalnoj, drvnoj, staklarskoj i auto industriji zadovoljan je odvijanjem radova.

„Halu za proizvodnju i preradu brusnih materijala  veličine 700 kvadratnih metara gradimo na parceli ukupne površine od 3700 kvadratnih metara. Završetak cjelokupne investicije vrijedne 3 milijuna kuna očekujemo do kraja godine, pri čemu će doći i do otvaranja novih radnih mjesta“, rekao je vlasnik tvrtke POBIS d.o.o. Boris Poljak.

Tvrtka POBIS d.o.o. bavi  se proizvodnjom i prodajom brusnih i polirnih materijala i opreme te savjetovanjem u završnoj obradi i odabira adekvatnih brusnih materijala i opreme.

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva predstavlja  skup mjera usmjerenih jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te pružanju određenih beneficija radi privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Koprivnice. Navedenim Programom poduzetnicima koji ulažu u poduzetničke zone Grada pruža se niz pogodnosti i olakšica za realizaciju poduzetničkog projekta. Programom su  obuhvaćene osim postojećih pogodnosti vezane uz kupoprodaju zemljišta i komunalnu naknadu, pogodnosti vezane uz  komunalni doprinos koje su  prilagođene  željenom pravcu razvoja gospodarstva i pogodnosti vezane uz osnivanje prava građenja.  Ovim načinom omogućuje se poduzetnicima osim kupnje zemljišta u poduzetničkoj zoni i realizacija izgradnje poslovnog objekta putem osnivanja prava građenja.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice