HR EN

Grad Koprivnica

Stipendije

Gradonačelnik Mišel Jakšić studentima uručio ugovore o stipendiranju

Grad Koprivnica i u ovoj akademskoj godini nastavlja trend stipendiranja svih redovnih studenata s područja grada Koprivnice. Danas 4. siječnja podijeljeni su ugovori za stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja. Ugovore je studentima uručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ponosni smo na sve naše stipendiste i na cijeli projekt stipendiranja jer je Koprivnica grad koji najviše u Republici Hrvatskoj izdvaja za stipendiranje svojih studenata. Također moram istaknuti da nam je jako važno da se nakon studija vratite u svoj grad, svoj dom i da stečena znanja date na raspolaganje široj društvenoj zajednici. Prošla, 2020. godina pokazala nam je da postoji još puno neistraženih područja u našim životima, postoji puno toga novoga što nam dolazi. Svako novo znanje, novi obrazovni model, siguran sam da će nam puno značiti i zato mi je jako drago da možemo stipendirati vaše obrazovanje i da ste danas ovdje s nama – studentima je poručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

U Proračunu Grada Koprivnice za 2021. godinu osigurano je tri milijuna kuna za stipendiranje studenata, a u ovoj godini Grad će stipendirati ukupno oko 430 studenata.

Ugovor o stipendiranju danas je potpisala i Irena Vidović, studentica druge godine sestrinstva u Varaždinu na Sveučilištu Sjever.

Drago mi je da je Grad prepoznao sestrinstvo kao deficitarno zanimanje. Studentska stipendija mi puno znači, naime iako živim u studentskom domu koji je jeftiniji od stana troškovi studiranja su značajni. Stipendiju ću uglavnom potrošiti na potrebe studentskog života u Varaždinu – kazala je Irena te napomenula kako nakon završetka studiranja posao planira potražiti u Hrvatskoj.

Mjesečna stipendija za deficitarna zanimanja iznosi 800 kuna, dok redovna mjesečna stipendija iznosi 550 kuna. Stipendija za studiranje u inozemstvu iznosi 1.100 kuna. Grad također u većem iznosu stipendira studente s invaliditetom. Riječ je o stipendiji u iznosu od 800 kuna za studiranje u hrvatskoj i 1.600 za studiranje u inozemstvu.

Podjeli ugovora uz gradonačelnika Jakšića prisutni su bili zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice