HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić pojasnio situaciju oko odgode isplate uskrsnica

Zbog izvanredne situacije vezane uz infekciju koranavirusom te zabranu okupljanja i bliskog kontakta, Grad Koprivnica je donio odluku o odgađanju podjele uskrsnica umirovljenicima s mirovinom do 2 tisuće kuna i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine s prebivalištem na području grada Koprivnice. S ovakvom novonastalom situacijom svi se susreću po prvi puta pa tako i Gradska uprava koja traži brza, jednostavna i najkvalitetnija rješenja za sve svoje građane. Gradonačelnik Mišel Jakšić za HRT je uputio javnosti objašnjenje oko odgode isplata uskrnica.

„Važno je podsjetiti javnost kako je ova aktualna Gradska uprava u ovom mandatu uvela i osigurala uskrsnice i božićnice za naše umirovljenike kao i za osobe s invaliditetom“, napominje gradonačelnik Jakšić te pojašnjava donesenu odluku.

Ono što smo se dogovorili u ovom kriznom trenutku je da odgodimo isplatu uskrsnica iz tehničkog razloga ne želeći raditi razliku u pravima između osoba s invaliditetom i umirovljenicima. Činjenica je da svi umirovljenici, njih 1500 koji imaju mirovinu do 2 tisuće kuna, njih 1200 nema niti žiro niti tekući račun. Pokazivanjem svojeg izvatka od mirovine dokazuju iznos i pravo na uskrsnicu ili božićnicu. Tehnički je nemoguće u ovoj situaciji osigurati njihov dolazak u Gradsku upravu, a isto tako je tehnički i zdravstveno nemoguće organizirati podjelu po mjestima stanovanja od strane zaposlenika Grada ili HP-a. Situacija s koronavirusom uvela je neka nova pravila ponašanja u javnom prostoru te u ovoj fazi ne možemo na adekvatan način riješiti podjelu uskrsnica. Radi se o odgodi isplate do 5. ili 6. mjeseca, ovisno o vremenu trajanja ovakve situacije“, pojašnjava gradonačelnik Mišel Jakšić.

Razloga za brigu da će umirovljenici i osobe s invaliditetom ove godine biti zakinuti za isplatu uskrsnica nema. Gradska uprava još jednom moli za razumijevanje oko odgode isplata, a sve zbog brige o zdravlju i sigurnosti građana naše Koprivnice.

Podsjećamo. Uskrsnica će umirovljenicima i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine biti isplaćena čim to okolnosti budu dopuštale, odnosno nakon normalizacije stanja uzrokovanog koronavirusom.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice