HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić od izviđača Odreda Kamengrad preuzeo Betlehemsko svjetlo

Savez izviđača Hrvatske (SIH) je po 28. put zaredom organizirao donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku, a hrvatski su izviđači preuzeli svjetlo u nedjelju, 13. prosinca, od Slovenskih skauta na graničnom prijelazu Bregana naselje, priopćeno je iz SIH-a.

Na Badnjak, 24. prosinca, izviđači Odreda Kamengrad, donijeli su Betlehemsko svjetlo mira u Koprivnicu. Koprivničke izviđače sa Betlehemskim svjetlom na Zrinskom trgu ispred Gradske vijećnice dočekali su gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek.

Ove godine zbog pandemije koronavirusa predstavnici austrijskih izviđača nisu mogli otići u Betlehem. Zbog toga je svjetlo ove godine upalila devetogodišnja Maria Khoury iz  Betlehema, u Tel Aviv ga je odnio kamerman Walid Kamar iz Jeruzalema, a u Austriju je proslijeđeno zrakoplovom. U Linzu su svjetlo preuzeli izviđači iz  Austrije, a nakon mise koja se održala u Salzburgu 12. prosinca,  austrijski izviđači su fenjere sa Svjetlom raznosili prema susjednim državama gdje su ih na granicama preuzimali izviđači i prenosili ih dalje do sljedeće granice te u gradove, ustanove, vjerske institucije i domove kako bi se svjetlo raširilo diljem svijeta.

Paljenje i podjela Betlehemskog svjetla mira podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadaća svih širiti mir među ljudima, ističe se u priopćenju Saveza izviđača Hrvatske.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice