HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao radove vrijedne 15 milijuna kuna

Gradonačelnik Mišel Jakšić u pratnji pročelnika Tomislava Golubića i Darija Jembreka, danas 12. kolovoza obišao je radove vrijedne 15 milijuna kuna, a čiji je investitor Grad Koprivnica. Riječ je o radovima izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu, energetske obnove Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i izgradnje blagovaone u Područnoj školi Vinica.

Radovi na svim objektima teku prema zadanim rokovima.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu vrijedan 8.407.127,50 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Zgrada novog vrtića će obuhvaćati tri vrtićke grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama. Trenutno su u fazi radovi na izvođenju pregradnih zidova unutar objekta. Planirani završetak radova je kraj listopada ove godine.

Bolje uvjete za rad i boravak u školi imat će i učenici te zaposlenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Radovi energetske obnove zgrade škole uključuju povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije novom drvenom stolarijom, ugradnju ventilacije s rekuperacijom te ugradnju nove energetski učinkovite rasvjete u podrumskom dijelu zgrade. Ukupna vrijednost projekta ie 5.970.690,52 kuna a isti je sufinanciran sredstvima u okviru projekta Operativnog programa Konkurentnost i kohezije 2014-2020 u okviru projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Trenutno se izvode radovi na sustavu hlađenja i ventilacije. Većina radova u unutrašnjosti je gotova, a završetak istih planiran je prije početka školske godine, dok će fasada biti gotova do kraja rujna ove godine.

Razloga za veselje imaju i učenici te zaposlenici područne škole Vinica. Nakon što je sanirano krovište zgrade škole, pri čemu su popravljena oštećenja na drvenom krovištu, izvedena paropropusna i vodonepropusna armirana krovna membrana te je postavljen novi glineni crijep u vrijednosti 250.506,25 kuna, nastavlja se s ulaganjem u infrastrukturu školske zgrade. Riječ je o radovima vrijednima 819.027,33  kuna koji podrazumijevaju poslove rekonstrukcije, odnosno izgradnje i opremanja blagovaonice. Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak istih se očekuje u roku 120 radnih dana.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice