HR EN

Grad Koprivnica

Obilazak radova na zgradi Muzeja

Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao radove na energetskoj obnovi zgrade Muzeja

U sklopu projekta „ReVITAlize“ obavljaju se radovi na sanaciji vlage i rekonstrukciji podruma zgrade Muzeja grada Koprivnice. Izvođač coARt s radovima je započeo 1. ožujka, a radove su danas 5. ožujka obišli gradonačelnik Mišel Jakšić, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i direktor tvrtke coARt Mirko Patrčević.

Riječ je o velikom europskom projektu kojim ćemo obnoviti drenažne sustave i instalacije, odnosno sve ono što nas je mučilo u muzejskom prostoru, a ticalo se vlage. Podrumske prostorije uredit ćemo u reprezentativan prostor za građane našeg grada i za sve one koji će nas posjećivati i htjeti vidjeti što to Podravina i Koprivnica imaju u svojoj kulturnoj baštini, u kulturnoj ponudi – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Riječ je o radovima vrijednima 1.831.176,00 kuna, a trenutno se radi na obijanju stare žbuke oštećene vlagom u podrumu muzeja, čišćenju zidova i stropova od ostataka morta i prašine. Od vanjskih radova izvedeni su iskopi uz temelje zgrade za postavljanje drenažnih cijevi.

Projekt „ReVITAlize“ je financiran u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje istog u prekograničnoj regiji. Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada Koprivnice i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Ukupna vrijednost istog je gotovo 7,5 milijuna kuna, dok je vrijednost projekta koja se odnosi na Grad i Muzej nešto veća od 4 milijuna kuna.  

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice