HR EN

Grad Koprivnica

Aglomeracija Hlebine

Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao radove na aglomeraciji u Hlebinama

Gradonačelnik Mišel Jakšić i direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras obišli su danas, 4. ožujka radove na odvodnji u naselju Hlebine. Riječ je o radovima koji se provode u sklopu projekta Aglomeracije sufinanciranog od strane Europske unije.

Trenutno se radi na izgradnji gravitacijskog cjevovoda. Ugovorena vrijednost građevinskih radova s izvođačem Radnik za sustav odvodnje naselja Hlebine i Sigetec iznosi nešto više od 53 milijuna kuna. Ovim projektom, zajedno stvaramo uvjete za kvalitetniji život u našim općinama – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Radovima na sustavu odvodnje u naseljima Hlebine i Sigetec planirana je izgradnja ukupno 27 881 metara kanalizacijske mreže i osam crpnih stanica.

U tijeku su radovi na području općina Hlebine i Peteranec, u naseljima Hlebine i Sigetec. U Hlebinama na trasi rade tri ekipe te je izgrađeno već 9,5 kilometara kanalizacije u  Hlebinama i 3,5 kilometara u Sigecu. Radovi dosta dobro napreduju tako da ovdje očekujemo završetak radova da kraja ožujka sljedeće godine. Tlačni cjevovodi od Peteranca do Sigeca i od Sigeca do Hlebina su zatrpani te je ova cjelina u potpunosti funkcionalno gotova. Mogućnost priključenja očekujemo do proljeća iduće godine – kazao je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Radove su također obišli Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, Zdravko Punčikar, pročelnik i Marina Rođak, inženjerka za provedbu investicija na općinama.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice