HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić na radnom sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem

U posjetu Koprivnici danas je boravio premijer Andrej Plenković zajedno s ministrima i suradnicima. Sudjelovali su na konferenciji „Hrvatska kakvu zaslužujemo – Porezna politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva“ u organizaciji Večernjeg lista, a u prostorima novo uređenog Podravkinog restorana Štagelj. Na konferenciji je sudjelovao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić uz kojeg su bili njegova zamjenica Ksenija Ostriž te pročelnici Zdravko Punčikar, Tomislav Golubić i Dario Jembrek.

Nakon konferencije, premijer Andrej Plenković je u prostorima Koprivničko-križevačke županije održao radni sastanak sa  županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem. Gradonačelnik je imao prilike još jednom premijera upoznati s velikim projektima u kojima je Grad partner s Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima, a koji su pri kraju na području grada Koprivnice – novi dječji vrtić u Starigradu, energetska obnova Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ te Aglomeracija Koprivnica. Isto tako, gradonačelnik je iskoristio priliku da premijera upozna sa skorašnjim početkom radova na izgradnji sportske dvorane u sklopu Osnovne škole „Đuro Ester“ te potpisivanjem ugovora za gradnju nove škole na Podolicama. Gradonačelnik je izrazio nadu da će Grad Koprivnica imati dobrog partnera u Vladi kroz opremanje školskih objekata nakon njihove izgradnje. Raspravljalo se o dobroj suradnji s Hrvatskim cestama po pitanju izgradnje dva rotora u Sabolićevoj  i Zagrebačkoj ulici s nadvožnjakom gdje se uskoro odabiru izvođači radova, odnosno dobivanje građevinske dozvole. Nakon izgradnje rotora i rekonstrukcije nadvožnjaka kreće se u izgradnju pješačko biciklističkih staza i projektiranja pothodnika koji su jako važni za povezivanje svih dijelova grada, utvrđeno je nakon razgovora s ministrom Olegom Butkovićem. Teme su bile i izgradnja drugog željezničkog kolosijeka i Sveučilište Sjever.

Znanstveno inovacijski centar, koji je nekako „pao“ kod prethodne ministrice Divjak, na Upravnom sudu je dobio presudu te se pokazalo da je Sveučilište Sjever bilo u pravu, što je i sam premijer Plenković danas potvrdio. Najavio je da možemo u kratkom roku u skladu s tom presudom Upravnog suda očekivati da ćemo biti vraćeni na listu na kojoj smo trebali biti“, rekao je gradonačelnik Jakšić te iznio novosti vezanu uz izgradnju brze ceste.

„Za 7 i pol kilometara dionice do Vojakovačkog Kloštra su otvorene ponude te je izabran je izvođač. Isto tako me veseli da smo danas dobili određena jamstva od premijera Plenkovića i ministra Butkovića da će se paralelno raditi sve ono što je potrebno za cestu koja će ići nakon toga prema Koprivnici. Ove godine je u proračunu osigurano 4 milijuna kuna za rješavanje papirologije koja se tiče projektiranja i utjecaja na okoliš same ceste do određenog cilja. Ovo je zaista jedna velika i važna vijest, ovo je ispravljanje svih povijesnih nepravdi kojih smo se nagledali u posljednjih 30 godina“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Radnom sastanku su u ime Grada Koprivnice, uz gradonačelnika Mišela Jakšića, prisustvovali pročelnik za financije i gospodarstvo Zdravko Punčikar i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek. Prisutni su bili i saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ureda župana Melita Ivančić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zvonimir Frka-Petešić i glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Marko Milić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice