HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić na prijemu povodom posjeta Veleposlanice Republike Bugarske NJ.E. Genke Georgieve našoj županiji

Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Genka Georgieva, boravila je jučer u četvrtak, 12. ožujka u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. Na prijemu kojoj su joj u Županijskoj upravi upriličili domaćini župan Darko Koren i zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić sa pročelnikom Darijom Jembrekom, koji su veleposlanicu Georgievu upoznali s gospodarskim, kulturnim i turističkim potencijalom grada Koprivnice prikazanom prezentacijom.

„ Moram istaknuti, da smo kao grad, u posljednjih nekoliko godina mnogo truda uložili u razvijanje i provođenje aktivnosti vezanih uz okretanje Grada prema održivom razvoju i sve većem boju zelene gradnje. To dokazuju i mnogobrojna dobivena priznanja i nagrade za Eco i Smart City programe, da smo u samom vrhu u Republici Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava, da ulažemo ogromna sredstva u odgojni i obrazovni sustav izgradnjom novih vrtića, škola i dvorana te dodatnim poticajnim mjerama za naše poduzetnike kako bi našem gospodarstvu dali novi poslovni zamah“, rekao je između ostalog u svome izlaganju gradonačelnik Mišel Jakšić, izrazivši želju za još boljim odnosima i suradnjom s bugarskim gospodarstvenicima.

Župan Darko Koren veleposlanicu Georgievu je upoznao s posebnostima Koprivničko-križevačke županije predstavivši geostrateški položaj, gospodarski i turistički potencijal. Naglasio je kako našu županiju i Republiku Bugarsku vežu prijateljski odnosi uspostavljeni još 2003. godine Sporazumom o suradnji sa bugarskom upravnom oblasti Stara Zagora.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice