HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Mišel Jakšić: “Izgradnja brze ceste prema Koprivnici apsolutno nigdje se ne spominje”

Na današnjoj konferenciji za medije koja je imala samo jednu temu – onu o izgradnji nastavka brze ceste od Križevaca prema Koprivnici – predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradonačelnik Mišel Jakšić, potvrdili su da i ovoga puta o njoj možemo samo sanjati. Prema najavama, u iduća dva tjedna doći će do raspuštanja Sabora. Postavlja se pitanje, što će se dogoditi sa svim onim projektima o kojima smo dugo pregovarali i lobirali, a u konačnici smo i od premijera Plenkovića dobili obećanja kojim tempom će se oni realizirati ili uopće neće.

Prije nekoliko dana ministar Oleg Butković izjavio je kako Hrvatska priprema 20 milijardi kuna za hrvatski prometni preporod. U danoj izjavi, uz nabrojene mnogobrojne projekte, izgradnja brze ceste prema Koprivnici se apsolutno nigdje ne spominje“, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Naime, nakon raspuštanja Sabora, do jeseni ili kraja godine zasigurno se neće raditi ništa po pitanju projektiranja, javnih nabava, natječaja i sličnih stavki.

„Ključ svih pitanja je, da li su naši saborski zastupnici, koji su podržavali vladajuću većinu, pristali prihvatiti etiketu onih koji po pitanju tog „svetog pitanja“ za naš kraj, nisu napravili apsolutno ništa. U protekle četiri godine koštali su nas 5 milijuna proračunskih kuna, a za našu Koprivnicu i pitanje brze ceste, ponavljam još jednom, nisu napravili apsolutno ništa“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Dodao je da bi saborski zastupnici situaciju donekle mogli spasiti na posljednjem rebalansu proračuna te podastrijeti podatke i činjenice premijeru Vlade koji bi išli nama u korist.

Gradonačelnik se osvrnuo i na situaciju oko donošenja odluke na skupštini dioničara Podravke, o povlačenju dobiti koju je Podravka ostvarila u 2019. godini zahvaljujući radu svojih radnika i Uprave.  

„Ista ta država nam uzima, a da pritom ništa ne ulaže u naš grad. Sredstva koja su trebala ići za daljnje razvijanje Podravke i našeg grada, sada idu za krpanje državnih proračunskih rupa“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao kako se nada da će napokon netko od naših saborskih zastupnika u zadnja dva tjedna imati hrabrosti uputiti pitanje vladajućima za povrat određenih sredstava kroz ulaganje u brzu cestu prema Koprivnici.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal iznio je svoje viđenje ovog problema.

Mene kao Koprivničanca i čovjeka koji je čitav svoj radni vijek proveo u Koprivnici, čudi da ova Vlada, koja se poziva na gospodarstvo, ne shvaća da cesta zapravo čini poticaj samom gospodarstvu. Ono se ne može razvijate dalje bez toga. Ovo sve me zaista jako žalosti. Još jednom apeliram u ime svih nas na razum Vlade, koja još uvijek ima dovoljno vremena, da ovu stvar oko brze ceste ispravi“, zaključio je Ivan Pal.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice