HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić ugostio reprezentativke Hrvatske u hrvanju

Na petodnevnim pripremama u Koprivnici borave reprezentativke Hrvatske u hrvanju dobnih kategorija U15, U17 i U20 s kojima zajedno treniraju i djevojke iz Mađarske i Kosova.

Priliku da ih pozdravi iskoristio je gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je za njih u Gradskoj vijećnici priredio prijem.

„Drago mi je da u našem gradu možemo ugostiti Hrvatsku žensku hrvačku reprezentaciju, pogotovo kad znamo da imamo Hrvački klub Podravku, klub velike i bogate tradicije, kao i turnir Zlatni pijetao na koji smo zaista ponosni. Vaš dolazak na pripreme u Koprivnicu savršeno se poklopio sa novim prostorom za treniranje HK Podravka. Uz ugodan boravak i lijepo sjećanje na naš grad, želim vam da u budućnosti, uz mnogo zdravlja, čuvate i razvijate hrvatsko hrvanje na koje jesmo i trebamo biti jako ponosni“, poručio je reprezentativnim hrvačicama gradonačelnik Jakšić.

Zahvalu gradonačelniku na prijemu i domaćinstvu uputio je tajnik i trener HK Podravka Vedran Blažeković.

„Ove pripreme ne bi mogli realizirati bez potpore Grada, Zajednice športskih udruga grada Koprivnice i tvrtke Komunalac koje su nam omogućile prostor u kojem treniramo. Sada imamo apsolutno sve potrebne uvjete kako bismo još više poboljšali naše rezultate“, rekao je Blažeković.

Iako su po prvi puta u našem gradu, glavni trener reprezentacije Nenad Žugaj smatra kako su postavljeni temelji za jednu uspješnu i dugoročnu suradnju.

„Vidimo Koprivnicu kao bazu za naše pripreme u budućnosti jer smo se povezali sa savezima iz Kosova, Mađarske, Srbije i Austrije, a uz odlične uvjete, svima odgovara i lokacija“, zaključio je Žugaj.

Uime svih reprezentativki obratila se i prvakinja Balkana Veronika Vilk, inače članica HK Podravka.

„Drago mi je da su pripreme upravo u Koprivnici jer mi to uvelike olakšava praćenje školskih obveza. S nama su na pripremama kolegice iz Kosova i Mađarske s kojima se zajednički pripremamo za europska i svjetska prvenstva koja nas očekuju tijekom ovog ljeta“, kazala je Vilk.

Prijemu je prisustvovala i pomoćna trenerica reprezentacije Daria Karić, kao i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Reprezentativke na pripremama u Koprivnici ostaju do srijede, 17. svibnja 2023. godine.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice