HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: “Svima je jasno da ovdje iza mene nema nikakve brze ceste”

Najduža priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka (nastavka), je ona o brzoj cesti prema Koprivnici i dalje nastavak prema mađarskoj granici. Sve ove godine u zraku iznad Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, ostaju visjeti “upitnik (?)” i “ali”.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić pokušao je danas zorno na konferenciji za javnost, uz kojeg su bili gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KBC Zagreb Rajko Ostojić, dočarati stvarno stanje na terenu što se tiče dolaska brze ceste do Koprivnice. Naime, konferencija se održala na „staroj“ Bjelovarskoj cesti kod mjesta gdje bi trebao biti spoj ili ulaz/izlaz na brzu cestu.

„ Sve ove godine, a na to ukazuju brojke, nije učinjeno ništa ili nedovoljno. Imali smo prilike unazad nekoliko tjedana od aktualnih državnih vlasti slušati o velikom napretku što se tiče gradnje brze ceste. Po njihovim prezentacijama ispada da je cesta nadomak Koprivnice ili da je već ušla u sam grad. Zajedno sa vama stojim na mjestu gdje bi trebala prolaziti ta famozna cesta. Na osnovu toga, neka ljudi sami procijene da li je cesta ovdje ili nije. Mislim da je odgovor jasan svima“, kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Unazad nekoliko godina, gradonačelnik Jakšić je osobno sudjelovao na nekoliko radnih sastanaka s premijerom i ministrom resornog ministarstava. Od strane gradonačelnika i Grada Koprivnice ponuđena je suradnja i pomoć u svim segmentima kako bi se zajedničkim snagama pronašlo brzo i kvalitetno rješenje za pokretanje nastavka gradnje brze ceste prema Koprivnici. Rečeno je da za to nema potrebe jer sve ide prema zacrtanom planu i samo je pitanje vremena kada će krenuti pripremni radovi.

„Svi jako dobro znamo koliko nam znači ta cesta za naš grad, županiju, kraj i sve ljude koji tu žive i rade. Obećanja smo se naslušali i obećanja smo siti. Zaslužili smo brzu cestu, zaslužili smo da Podravkina sredstva ostaju ovdje i da Podravka gradi pogone ovdje, u konačnici to očekujemo da se omogući“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Rajn smatra da smo godinama mnogo uplaćivali u razne fondove i da je krajnje vrijeme da se to vrati.

Previše je vremena prošlo, animozitet između Podravine i Prigorja ne postoji. Ovo područje dalo je puno toga Republici Hrvatskoj, odskačemo od prosjeka, a puno nas se zanemarivalo. Drugi krajevi se razvijaju novcima od gospodarskih aktivnosti koje se odvijaju na našem području. Podravina i Prigorje su bolji od prosjeka“, rekao je križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Svoje viđenje trenutne situacije iznio je i Rajko Ostojić.

„Nema ceste, nema izgradnje, nema inovacija, nema kreativnih industrija, nema ničega što bi trebalo doći od strane države. S druge strane, postoje kreativne industrije, kreativne mogućnosti, ovo što je napravila lokalna infrastruktura, u ovom slučaju gradonačelnik Koprivnice“, poručio je Ostojić.

S početka priče „ali“ će, nadamo se u skoro vrijeme, ipak zamijeniti „ide“, „osigurana su sredstva,“, „počeli su radovi“, „kreće izgradnja nastavka dionice brze ceste prema Koprivnici“…

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice