HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić: Sve što nije ostvareno u posljednjih nekoliko desetljeća mi ćemo započeti i ostvariti u ovome mandatu

U Galeriji „Mijo Kovačić“ danas je javnosti predstavljen prvonagrađeni rad tvrtke NFO d.o.o. te ostalih dvanaest pristiglih radova, na natječaj za izradu idejnog rješenja rekonstrukcije središnjih trgova u Koprivnici. O samome značaju ovako velikog projekta za naš grad, osvrnuo se gradonačelnik Jakšić.

„Svaka tema ovakve težine i veličine, pogotovo kada pričamo o središnjem trgu je značajna za ovaj grad. Reakcije su različite, a to je i normalno jer svaki ima pravo na svoje mišljenje bez obzira da li se radilo o ljudima iz struke, zabrinutih ljudi zbog promjena i nečega novog ili do onih koji su isključivo političke naravi i nemaju veze s realnošću samog natječaja. S aspekta struke i zakonitosti ispoštovali smo apsolutno sve“, rekao je gradonačelnik Jakšić te izrazio zadovoljstvo sa dosad učinjenim.

Isto tako jako ga veseli činjenica što se veliki broj građana uključio u javnu raspravu ( oko 1.600 ) čime je dokazana jedna sinergija grada i njegovih stanovnika koji žele sudjelovati u kreiranju još bolje i ljepše Koprivnice.

Svjesni smo povijesti grada Koprivnice, svjesni smo svih naših vrlina i mana te je to nešto što ćemo čuvati u vremenu pred nama. Sve ono što se nije ostvarilo u posljednjih  20, 30, 40 ili više godina od rekonstrukcije trga, izgradnje škole na Podolicama, sportske dvorane OŠ „Đuro Ester“, izgradnje dječjeg vrtića u Starigradu pa sve do raznih projekata kroz EU fondove,  mi ćemo započeti i ostvariti u ovome mandatu, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ocjenjivačkim sudom koji se sastojao od pet članova  predsjedao je prof. Hrvoje Njirić, dipl.ing.arh.

„Moj tim i ja smo sretni što je skoro nakon godinu dana završen ovaj proces na jedan zadovoljavajući način . Priprema je bila zaista opsežna i dugotrajna . Zadovoljni smo kvalitetom pristiglih radova na koje smo se, kako nam i struka nalaže, kritički postavili zajedno sa konzervatorima. Dali smo desetak preporuka  da se u natječaju pazi da sve bude u skladu sa povijesnim nasljeđem i bogatim raznolikim ambijentom koji tu već postoji. Prema svim tim uputama i smjernicama prepoznali samo da prvonagrađeni rad ima najviše potencijala za eventualne dopune i izmjene te konačno izvršenje istoga. Važno je napomenuti da će se u nadolazećem razdoblju, raditi transparentno uz sudjelovanje gradskih tijela i široke javnosti koja je i u pripremnim procesima također sudjelovala kroz izražavanje javnog mišljenja o izgledu budućeg središta Koprivnice“, izjavio je predsjednik  ocjenjivačkog suda prof. Hrvoje Njirić.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića i prof. Hrvoja Njirića okupljenima su se obratili i članovi ocjenjivačkog suda Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice i Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice. Uz njih su bili prisutni i ostali članovi izv.prof.art. Vanja Ilić, dr.sc. Ana Šverko i dipl.ing.arh. Milan Pezelj., pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru.

Za najbolji rad, tvrtka NFO d.o.o. dobila je nagradu u iznosu od 84.000,00 kuna. Drugonagrađenom radu P.I.N. d.o.o. ide nagrada u iznosu od 52.500,00 tisuće kuna, Alen Žunić, Ines Jakopanec, Rea Mihelko, Sara Škarica i Siniša Bjelica kao treće nagrađeni rad dobili su 31.500,00 kuna. Iznos od 25.200,00 kuna kao četvrto nagrađeni dobili su Tajana Čabraja, Matija Poštenik , Domagoj Mlinarić, Andrej Marković te kao peti nagradu u iznosu od 16.800,00 kuna Produkt plus d.o.o.

Procijenjena vrijednost radova rekonstrukcije središnjih trgova u Koprivnici je između 8 i 10 milijuna kuna, a sredstva će biti osigurana kroz proračun Grada Koprivnice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice